fbpx
Ce aplicatii despre coronavirusul Wuhan sunt respinse de Google si Apple

Ce aplicatii despre coronavirusul Wuhan sunt respinse de Google si Apple

Companiile Apple si Google din Statele Unite incep sa respinga aplicatiile legate de coronavirusul Wuhan care se raspandeste in toate colturile lumii, conform unei stiri de CNBC.

Apple a respins, pentru prima oara, softurile mobile legate de coronavirusul Wuhan. Dar este vorba numai despre acele aplicatii mobile Apple care nu apartin guvernului sau organizatiilor oficiale de sanatate.

Intre timp, Google Play blocheaza toate cautarile despre coronavirusul Wuhan, dar nu este clar daca compania Google din Statele Unite blocheaza complet aprobarile acestor softuri.

CITESTE SI:  Cipul surprinzator care va fi integrat in smartphone-urile Google Pixel 6

Apple evaluzeaza manual aplicatiile, analizand cine sunt dezvoltatorii si de unde obtin datele. Drept urmare, unii dezvoltatori independenti care folosesc datele OMS sunt respinsi deoarece dezvoltatorii nu sunt institutii medicale cunoscute.

Un dezvoltator a declarat pentru CNBC ca Apple i-a respins aplicatia legata de coronavirusul Wuhan pe motiv ca “softurile cu informatii medicale curente trebuie sa fie trimise doar de o institutie cunoscuta”.

CITESTE SI:  Cum iti va permite iOS 13 sa asculti cu cineva aceeasi melodie pe casti separate

Din aceasta cauza, rezultatele cautarii din magazinul App Store al companiei Apple din Cupertino arata doar cateva softuri legate de coronavirusul Wuhan. Printre rezultatele de top in magazinul gigantului Apple din Cupertino se numara o aplicatie guvernamentala braziliana despre coronavirusul Wuhan.

O cautare pe Google Play, insa, spune ca nu au fost gasite rezultate. Si nici daca cauti “COVID-19”. Google nu a oferit inca un comentariu pe marginea acestui subiect, dar e clar de ceva timp ca compania Google din SUA are politici impotriva aplicatiilor care nu sunt rezonabile fata de un dezastru natural, fata de atrocitati, conflicte sau alte evenimente negative sau care profita de un eveniment negativ fara niciun beneficiu evident pentru victime. Google a lansat un site web care se numeste “Coronavirus: Stay informed” si care afiseaza o lista de aplicatii de incredere.