fbpx

Ce anume ar putea anihila cele mai severe forme de cancer

Ce anume ar putea anihila cele mai severe forme de cancer

Cercetatorii de la Institutul Wyss de la Harvard sustin ca au dezvoltat o modalitate de a anihila pana si cele mai severe forme de cancer care exista. Este vorba in principal despre amestecarea unor tipuri diferite de medicamente.

S-ar putea sa existe o cale de a anihila formele severe de cancer, datorita muncii cercetatorilor de la Institutul Wyss de la Harvard. Cercetatorii cred ca, amestecand chimioterapia si imunoterapia, se poate anihila cancerul de san triplu-negativ.

CITESTE SI:  In ce alta galaxie s-a gasit oxigen respirabil

Echipa de cercetatori considera ca munca lor ar putea duce la crearea unei forme mai ieftine si mai eficiente de tratament impotriva celor mai severe forme de cancer. Chimioterapia este in esenta otrava introdusa in organism si care anihila celulele canceroase, dar care afecteaza si tesutul din jurul lor.

Pe de alta parte, imunoterapia incearca sa stimuleze raspunsul imunitar existent al pacientului pentru a viza celulele canceroase. Dar cancere severe precum cel triplu-negativ declanseaza raspunsuri imunosupresoare in zona din jurul tumorilor, iar din acest motiv ambele tratamente sunt mai putin eficiente.

CITESTE SI:  Efectele faptului ca biomasa Pamantului a fost depasita de materialele create de om

Drept urmare, cercetatorii de la Wyss au folosit ceea ce e cel mai eficient din ambele lumi, amestecand medicamente chimio-imunoterapeutice. In plus, au adaugat siruri ADN sintetice care imbunatatesc raspusul imunitar si, in mod crucial, siruri care previn ascunderea celulelor canceroase (ale cancerului sever) de tratament.

CITESTE SI:  Cum le permite implantul BrainGate2 oamenilor paralizati sa-si transforme gandurile in text

Aceasta abordare duce la anihilarea unei multimi de celule canceroase, iar apoi directioneaza raspunsul imunitar pentru a le anihila pe restul.

La testele efectuate pana acum, cercetatorii au descoperit ca acest amestesc a imbunatatit raspunsul imunitar cu aproximativ 8%. Mai important, cercetatorii sustin ca toti cobaii care au fost infectati, tratati si reinfectati au putut supravietui fara a recidiva.