fbpx
Ce alta boala ar putea monitoriza Apple Watch in viitor

Ce alta boala ar putea monitoriza Apple Watch in viitor

Apple a cumparat Tueo Health, un startup care dezvolta un sistem pentru monitorizarea unei anumite boli, conform unei persoane care cunoaste planurile companiei din Cupertino.

Nu este clar cat de mult a platit compania din Cupertino pentru Tueo Health, dar se stie ca startup-ul a strans o finantare de 1,1 milioane de dolari in 2017.

Compania din Cupertino e foarte interesata de sanatate si de boli si o arata. Aceasta a inclus tot felul de caracteristici de monitorizare de boli in smartwatch-ul Apple Watch, dar si cumpara companii care produc produse axate pe sanatate.

CITESTE SI:  Cand va fi lansat urmatorul cip Apple Silicon pe MacBook-uri

De fapt, se pare ca eforturile companiei Apple in acest sens ar putea avea ca rezultat si monitorizarea astmului. Conform unei stiri de CNBC, se pare ca compania din Cupertino a cumparat o companie denumita Tueo Health care e specializata in crearea de instrumente care monitorizeaza astmul.

Cu toate acestea, ceea ce este interesant este ca aceasta monitorizare a bolii se realizeaza printr-o aplicatie de smartphone pentru astm, dar si cu ajutorul mai multor senzori de respiratie disponibili in comert.

CITESTE SI:  Pe cine da in judecata Epic pentru niste leak-uri Fortnite care i-au provocat un prejudiciu ireparabil

In acest fel, un astfel de sistem de monitorizare a acestei boli este mai accesibil decat tehnologia proprietara pentru astm. Apple a refuzat sa comenteze stirea, ceea ce inseamna ca poate fi adevarata.

Ramane de vazut cum intentioneaza compania sa integreze aceasta tehnologie de detectare a acestei boli in produse viitoare. S-a spus ca compania are planuri destul de mari pentru smartwatch-ul Apple Watch, una dintre presupusele caracteristici vehiculate in ultimii ani fiind una pentru masurarea glicemiei.

CITESTE SI:  De ce telefonul pliabil al Samsung s-ar putea sa nu fie prea pliabil

Caracteristica de monitorizare a glicemiei ar fi ideala pentru diabetici. Acea tehnologie inca nu a aparut pe smartwatch-ul Apple Watch, dar ar putea fi revolutionara daca va aparea.

Pana acum, smartwatch-ului Apple Watch i s-au recunoscut meritele pentru faptul ca a scapat multi oameni cu viata, alertandu-i in legatura cu bolile cardiace.