fbpx

Cat de precis e Apple Watch la detectarea ritmului cardiac neregulat

Cat de precis e Apple Watch la detectarea ritmului cardiac neregulat

Smartwatch-ul Apple Watch al companiei Apple din Cupertino are o functie de masurare a ritmului cardiac al celor care poarta dispozitivul. A fost realizat un studiu urias – de circa 400.000 de participanti – si s-a aflat daca smartwatch-ul e sau nu precis cu privire la detectarea ritmului cardiac neregulat.

In trecut, am auzit de nenumarate cazuri in care functia de masurare a ritmului cardiac a lui Apple Watch si, mai recent, functia ECG, au fost utile pentru vietile oamenilor.

CITESTE SI:  Cum dezinfecteaza acest robot autonom suprafetele de coronavirusul Wuhan

Au fost doar intamplari? Ar putea fi pur si simplu coincidente ca toate aceste cazuri raportate vin de la oameni care purtau intamplator un smartwatch Apple Watch, in loc de alt smartwatch?

Se pare ca nu e cazul si ca Apple Watch chiar e bun la detectarea ritmurilor cardiace neregulate. Asta conform unui studiu recent publicat in New England Journal of Medicine.

Circa 400.000 de participanti au luat parte la un studiu si s-a descoperit ca acest smartwatch chiar a fost destul de precis cand vine vorba despre detectarea fibrilatiei atriale la pacientii care prezentau asa ceva.

CITESTE SI:  VIDEO: Cercetatorii dezvolta un algoritm pentru niste selfie-uri mai bune

Dintre cei 419.297 de participanti, pe parcursul studiului, 2161 de participanti au fost instiintati de Apple Watch ca ar putea avea fibrilatie atriala.

Acesti participanti au cerut o a doua opinie si sa descoperit ca 84% dintre acestia prezentau simptome concordante cu fibrilatia atriala (ritmul cardiac neregulat), in timp ce 34% aveau aceasta afectiune.

CITESTE SI:  Producatorul auto care va produce masti medicale

Desi smartwatch-ul Apple Watch al companiei din Cupertino nu e in niciun caz un instrument de diagnosticare, s-ar putea sa nu fie o idee rea sa mergi la medic pentru niste controale daca esti instiintat de smartwatch cu privire la un ritm cardiac neregulat. La urma urmei, e mai bine sa fii in siguranta decat sa regreti mai tarziu.