fbpx

Care e primul medicament pentru Ebola aprobat de FDA din SUA

Care e primul medicament pentru Ebola aprobat de FDA din SUA

Agentia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA a aprobat un medicament testat in timpul epidemiei de Ebola din 2018, ca tratament pentru aceasta boala.

Este prima terapie aprobata de agentie pentru aceasta boala si arata ca cercetarile efectuate in timpul unei urgente pot duce la descoperirea unor medicamente eficiente.

“Aprobarea de astazi evidentiaza importanta colaborarii internationale in lupta impotriva Ebola”, a declarat John Farley, directorul Biroului de Boli Infectioase al Centrului pentru Evaluarea si Cercetarea Medicamentelor din cadrul FDA din SUA.

CITESTE SI:  De ce se vrea in SUA ca dispozitivele cu microfon si camera sa fie etichetate

Medicamentul aprobat de FDA din SUA, numit Inmazeb, este un amestec de trei anticorpi care blocheaza Ebola. A fost dezvoltat de Regeneron care testeaza, de asemenea, un tratament cu anticorpi pentru COVID-19.

In studiile clinice, pacientii care au folosit Inmazeb au fost mai putin susceptibili de a deceda din cauza acestei boli. Inmazeb a fost testat intr-un studiu clinic care a avut loc in 2018 si 2019 in timpul unei epidemii de Ebola din Republica Democrata Congo.

CITESTE SI:  Numarul incredibil de smartphone-uri Huawei vandute pana acum in acest an

Testul a comparat patru medicamente dezvoltate pentru a trata Ebola iar doua – Inmazeb si un amestec de diferiti anticorpi – s-au dovedit cele mai eficiente.

Testul a fost prima incercare de amploare de a rula un studiu clinic riguros in timpul unui focar aflat in desfasurare. Inainte de acest test, cei de la OMS s-au declarat ingrijorati cu privire la dezavantajele desfasurarii unui test in timpul unei urgente, deoarece se pot reduce resursele pentru ingrijirea pacientilor bolnavi.

CITESTE SI:  Modul in care Apple ironizeaza proprietarii de PC-uri

Acest test si alte studii realizate in timpul focarelor de Ebola din ultimul deceniu au aratat ca este posibila cercetarea stiintifica in timpul unei epidemii. Cercetatorii folosesc acum aceste cunostinte pentru pandemia COVID-19.

Facebook