Niste oamenii de stiinta lucreaza la un tratament neinvaziv impotriva tumorilor canceroase. Acel tratament distruge celulele tumorale fara a implica interventii chirurgicale. Acei oameni de stiinta apartin de Universitatea din Michigan.
Universitatea din Michigan a publicat un articol interesant despre modul in care ultrasunetele ar putea fi un tratament neinvaziv impotriva tumorilor canceroase.
Aceste ultrasunete ar putea fi o alternativa la modalitatile chirurgicale de eliminare a tumorilor canceroase. Eliminarea tumorilor canceroase prin intermediul ultrasunetelor consta in transmiterea de energie acustica directionata care deterioreaza celulele tumorale.
Deoarece ultrasunetele sunt neinvazive, vizarea unor zone specifice care implica complicatii din cauza zonei si a naturii tesutului din apropiere ar putea fi realizata prin ultrasunete, pentru ca acestea sunt mai sigure si implica mai putine riscuri.
Majoritatea datelor provin din experimentele anterioare. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Michigan, chiar si distrugerea partiala a celulelor tumorale (50-70%) ar putea impiedica boala sa evolueze mai departe.
De asemenea, in unele cazuri, sistemul imunitar elimina restul tumorii. In acest moment, exista in SUA si Europa un studiu despre cancerul de ficat, iar oamenii de stiinta spera ca studiul despre acest potential tratament neinvaziv va oferi rezultatele scontate.
Cancerul de ficat pare a fi in acest moment nucleul cercetarii oamenilor de stiinta. Aceasta maladie se situeaza printre cele mai comune si severe tipuri de cancer din intreaga lume.
Ce credeti despre faptul ca ultrasunetele ar putea fi tratamentul care elimina tumorile canceroase intr-un mod neinvaziv si cu mai putine riscuri decat interventiile chirurgicale? Crezi ca rezultatele studiului oamenilor de stiinta despre acest nou posibil tratament neinvaziv vor fi cele scontate?