fbpx

Acest medicament deja existent pare eficient pentru coronavirusul Wuhan

Acest medicament deja existent pare eficient pentru coronavirusul Wuhan

In acest moment, nu exista niciun medicament specific eficient pentru coronavirusul Wuhan. Cu toate acestea, ceea ce e interesant este ca, desi nu exista niciun medicament pentru asta, medicii si cercetatorii au descoperit ca unele medicamente deja existente si folosite pentru a trata alte boli par sa functioneze impotriva coronavirusului Wuhan, macar in unele cazuri.

Cea mai recenta descoperire vine de la un caz in care a fost implicat medicul Ryan Padgett de la Centrul Medical EvergreenHealth din Seattle. El insusi a fost infectat cu coronavirusul Wuhan si a inceput sa prezinte simptome critice, cum ar fi la plamani si rinichi.

CITESTE SI:  De ce nu mai are voie la zboruri fondatorul producatorului de smartphone-uri Smartisan

Colegii sai estimasera initial ca mai avea o zi de trait, dar au decis sa incerce un tratament experimental pentru coronavirusul Wuhan care a fost testat anterior in China. S-a folosit Actemra, un medicament care in mod normal e folosit pentru a trata artrita reumatoida.

In trecut, s-a demonstrat ca acest medicament poate fi folosit si pentru a trata un anumit fenomen in urma caruia sistemul imunitar al organismului devine prea viguros si incepe sa atace organismul, sistemul imunitar ajungand sa fie mai daunator decat benefic.

CITESTE SI:  Cum sunt acesti ochelari superiori ai unor cercetatori

Medicul infectat cu coronavirusul Wuhan a fost initial trecut la aparate pentru a ramane in viata. Dar, la cateva zile dupa ce a primit medicamentul Actemra (posibil eficient), el a inceput sa prezinte semne de recuperare. Mai tarziu, a fost scos de pe aparate si i s-a inlaturat tubul de respirat.

Apoi a iesit din coma indusa. Acestea fiind spuse, trebuie mentionat ca acest caz nu e o dovada sigura ca asa ceva e sigur eficient pentru coronavirus. Cu exceptia unor catorva informari si cazuri, nu exista o dovada solida ca Actemra poate trata pacientii cu coronavirusul Wuhan, ci mai degraba acest medicament pare sa fie util pacientilor care se afla in etapele critice. Cu siguranta trebuie sa fie realizate studii si cercetari suplimentare, dar nu este prima data cand auzim despre astfel de cazuri.