Samsung Galaxy A35 e un nou smartphone mid-range mai ieftin al companiei sud-coreene. Telefoanele Galaxy A30 primesc anual noi și noi funcții. Puteți cumpăra telefonul din acest review concis aici la un preț avantajos.
Designul și construcția ale lui Samsung Galaxy A35
Seria A30 a Samsung s-a întors cu Galaxy A35. Deși nu e nimic prea nebunesc, compania aduce câteva schimbări față de A34 de anul trecut.
Samsung Galaxy A35 s-a lansat în acest an cu un nou cip, o nouă cameră principală, conectivitate Wi-Fi 6 și un panou-spate din sticlă, cadrul fiind totuși din plastic. Smartphone-ul are certificare de etanșeitate IP67.
Ecranul lui Samsung Galaxy A35
Acest smartphone are un ecran OLED de 6,6 inci cu rezoluție 1080p și rată de actualizare de 120Hz. Ecranul arată bine per ansamblu, având multă claritate și contrast, dar nu există suport pentru video HDR.
Luminozitatea maximă e de circa 440 nits cu glisorul manual și de peste 1000 în modul automat. Rata de actualizare poate coborî până la 60Hz pentru a economisi energie.
Testul difuzoarelor stereo
Smartphone-ul are două difuzoare stereo cu sunet puternic și grozav. Frecvențele înalte sunt solide și există și ceva bas.
Senzorul de amprente in-display
Smartphone-ul poate fi deblocat cu un senzor de amprente sub ecran care e destul de receptiv.
Opțiunile de stocare
Telefonul Samsung Galaxy A35 vine cu 128 sau 256GB spațiu de stocare intern care poate fi extins printr-un card microSD.
Android 14 și UI
Interfața One UI 6.1 a Samsung rulează pe Android 14 și aduce unele optimizări față de versiunea anterioară. Dar pe acest smartphone mid-range nu aveți noile funcții Galaxy AI, acestea fiind limitate la telefoanele cele mai scumpe.
De asemenea, spre deosebire de smartphone-urile Galaxy cele mai scumpe, nu primiți 7 ani de update-uri software, ci doar 4 update-uri majore de sistem de operare și 5 ani de update-uri de securitate.
Cipul lui Samsung Galaxy A35
Smartphone-ul vine cu un cip Exynos 1380 5G care e același cip inclus anul trecut de Galaxy A54. E un upgrade clar față de cipul Dimensity 1080 al lui A34.
În testele de performanță, telefonul Samsung Galaxy A35 nu s-a descurcat prea grozav, performanța sa fiind pe la mijloc. Dar, la prețul său, e destul de competitiv. În utilizarea de zi cu zi, smartphone-ul Samsung Galaxy A35 rulează lin fără poticneli.
Acumulatorul lui Samsung Galaxy A35
Acest smartphone are un acumulator de 5000mAh care oferă o autonomie bună, de 12 ore și 26 de minute de utilizare activă. Există și suport pentru încărcare rapidă de 25W, dar încărcătorul nu e inclus. Smartphone-ul se încarcă complet în 86 de minute.
Camerele
Există o nouă cameră principală de 50MP, o cameră ultra-wide de 8MP și o cameră macro de 5MP.
Camera principală
Aceasta capturează fotografii cu rezoluție de 12,5MP de bună calitate și cu o mulțime de detalii. Culorile sunt saturate, dar nu exagerat. Există un contrast și un interval dinamic solide.
Camera principală e competentă atunci când capturează oameni și fețele lor, în timp ce texturile și tonurile de piele arată foarte natural. Deși nu există o cameră telefoto, zoomul digital 2x al camerei principale e decent.
Aceste fotografii ale camerei principale sunt un pic mai soft decât cele ale altor telefoane. Samsung Galaxy A35 folosește funcția Night Mode automată care face o treabă grozavă, fotografiile în lumină redusă fiind detaliate, cu un interval dinamic larg, dar sursele de lumină par supraexpuse. Culorile arată bine.
Clipurile video 4K saturate ale camerei principale sunt destul de bune. Există suficiente detalii și, deși culorile sunt un pic prea saturate pentru gustul nostru, acestea arată încă bine. Intervalul dinamic și contrastul sunt grozave și există stabilizare electronică activată în mod implicit.
Camera ultra-wide
Performanța camerei ultra-wide a lui Samsung Galaxy A35 e decentă pentru clasa smartphone-ului. Există suficiente detalii, un bun contrast, un interval dinamic larg, în timp ce culorile se potrivesc cu cele ale camerei principale.
Capturile în lumină redusă sunt foarte soft și zgomotoase. Dar intervalul dinamic e decent, cu surse de lumină relativ bine controlate pentru acest tip de cameră. Clipurile video 1080p nu sunt printre cele mai bune.
Camera macro
Această cameră capturează cadre apropiate utilizabile cu detalii OK, având în vedere rezoluția de 5MP.
Camera selfie
Rezoluția acestei camere e de 13MP și poate captura clipuri video 4K care arată grozav. Nu există autofocalizare, dar fețele par clare și detaliate, cu tonuri bune și naturale ale pielii.
Concluzie
Samsung Galaxy A35 e un smartphone cu sticlă în partea din spate, cu rată de actualizare adaptivă a ecranului, difuzoare mai bune și cip upgradat.
Calitatea foto și video e solidă și în general nu există prea multe lucruri despre care să ne plângem. Într-un final, primim ceva destul de similar cu A54 de anul trecut. Smartphone-ul Samsung Galaxy A35 din acest review poate fi cumpărat la prețul său actualizat aici.