Samsung Galaxy A25 e un nou smartphone mid-range cu raport calitate/preț tentant și o opțiune de luat în calcul. Telefonul din acest review concis poate fi cumpărat de aici la prețul său actualizat.
Designul și construcția lui Samsung Galaxy A25
Pentru cumpărătorul mediu, familia de smartphone-uri A20 tinde să stea chiar la granița dintre caracteristici avansate și preț redus, iar telefonul Samsung Galaxy A25 e cea mai nouă iterație.
Vine cu câteva upgrade-uri, cum ar fi un nou cip 5G, un ecran cu rată de actualizare mai ridicată, difuzoare stereo și înregistrare video 4K. Designul telefonului Samsung Galaxy A25 e destul de similar cu modelele de dinainte. Panoul din spate e din plastic plat și are un tipar în carouri.
Ecranul lui Samsung Galaxy A25
Samsung Galaxy A25 are un ecran OLED de 6,5 inci cu rezoluție Full HD, dar de această dată există o rată de actualizare mai rapidă. Rata de actualizare nu e adaptivă, deci nu economisește energie.
Ecranul telefonului e clar și cu contrast ridicat și aveți o mulțime de opțiuni pentru a optimiza culorile. Marginile sunt destul de groase, ceea ce e de așteptat de la un smartphone de buget. Luminozitatea maximă a ecranului e de 1000 nits în modul auto.
Jackul audio și testul difuzoarelor stereo
Samsung Galaxy A25 are un jack audio și o pereche de difuzoare stereo, un upgrade față de modelul A24 de anul trecut cu un singur difuzor. Acestea au un sunet puternic, iar calitatea e destul de bogată, cu frecvențe înalte bune și chiar și cu ceva bas.
Senzorul de amprente
Samsung Galaxy A25 are un senzor de amprente capacitiv montat pe partea laterală și care e destul de precis. Acesta e și buton de pornire.
Opțiunile de stocare
Puteți cumpăra acest smartphone cu 128 sau 256GB spațiu de stocare intern care poate fi extins cu un card microSD.
Android 14 și UI
Interfața smartphone-ului e cea OneUI 6 a Samsung care rulează cu Android 14. Aceasta e interfața OneUI completă, spre deosebire de versiunea mai limitată disponibilă pe unele smartphone-uri Galaxy mai ieftine.
Cu OneUI 6, experiența generală rămâne foarte vizuală și funcțională, similar cu versiunea OneUI 5 anterioară. Galaxy A25 va primi patru update-uri majore de sistem de operare și cinci ani de update-uri de securitate de la Samsung.
Performanța lui Exynos 1280
Cipul lui Samsung Galaxy A25 e un Exynos 1280 produs de Samsung. E un cip capabil de 5G pe care l-am văzut anterior la Galaxy A53 5G și Galaxy A33 5G. În testele benchmark, Samsung Galaxy A25 face o treabă decentă la prețul său.
Cipul său depășește telefoane care includ cip Snapdragon 695 sau Snapdragon 4 Gen 1 și se descurcă OK în testele de grafică. Smartphone-ul Samsung Galaxy A25 gestionează sarcinile de zi cu zi suficient de decent și există suficientă putere și pentru gaming ocazional.
Acumulatorul lui Samsung Galaxy A25
Acest telefon are un acumulator de 5000mAh care oferă o autonomie bună, dar nimic spectaculos: 10 ore și 19 minute de utilizare activă. Există suport pentru încărcare de 25W, dar smartphone-ul nu e livrat cu încărcător în cutie. Samsung Galaxy S25 se încarcă complet în 84 de minute.
Camerele
Primiți aceeași cameră de 50MP ca modelul A24 de anul trecut. În plus, pe partea din spate există o nouă cameră ultra-wide de 8MP și o cameră macro de 2MP. Camera principală capturează fotografii de 12,5MP care sunt decente, dar destul de soft atunci când măriți.
Cu toate acestea, contrastul e unul bun, iar intervalul dinamic e suficient de larg. În lumină redusă, fotografiile camerei principale sunt OK, dar nimic impresionant.
Există un anumit nivel de detalii, dar multe suprafețe par soft și cu zgomot. Umbrele și porțiunile luminoase sunt gestionate bine. Există un mod de noapte care are timpi de expunere mai mari și care duce la imagini mai clare, cu mai puțin zgomot și suprafețe mai pure.
Samsung Galaxy A25 poate captura clipuri video 4K care arată bine și conțin multe detalii, cu contrast suficient de bun și există un interval dinamic larg. Telefonul vine și cu stabilizare electronică de imagine, așa că clipurile video sunt line, dar în acest caz rezoluția video maximă e limitată la 1080p.
Cât despre camera ultra-wide de 8MP, aceasta e un upgrade față de cea de 5MP de anul trecut, dar nu există nimic prea palpitant. Fotografiile sunt soft și au o claritate agresivă.
Contrastul și intervalul dinamic sunt în regulă în lumină redusă, dar fotografiile sunt neimpresionante. Cu toate acestea, e în regulă pentru acest tip de cameră. Night Mode sporește expunerea un pic, dar acest mod nu e suficient de util cu intervalul dinamic.
Camera macro de 2MP poate captura unele cadre utile, cu interval dinamic și culori bune, dar nu impresionează. Selfie-urile sunt capturate cu camera frontală de 13MP și sunt grozave. Culorile sunt precise și cu o mulțime de detalii.
Concluzie
Samsung Galaxy A25 e un smartphone mid-range solid pentru acest buget, iar upgrade-urile sale față de A24 se adaugă la caracteristicile deja existente la A24. E un telefon 5G, cu ecran cu rată de actualizare mai ridicată, difuzoare stereo și înregistrare video 4K, dar cu camere cu performanță scăzută în lumină redusă. Puteți cumpăra acest telefon la un preț avantajos aici.