fbpx

De ce Apple produce unele casti AirPods Pro in Vietnam

De ce Apple produce unele casti AirPods Pro in Vietnam

Se spune acum ca unele casti AirPods Pro de la compania Apple sunt produse in Vietnam, conform unui utilizator de Twitter, a catorva semnalari de pe forumurile MacRumors si a unui editor de la publicatia The Verge care recent a cumparat o pereche de casti AirPods Pro produse in Vietnam.

Acest lucru indica faptul ca compania din Statele Unite doreste sa-si reduca dependenta de China producand in Vietnam. De obicei, castile AirPods Pro contin un mesaj pe partea din spate a carcasei de incarcare, mesaj care sustine ca aceste casti AirPods Pro au fost produse in China.

CITESTE SI:  Google inca e interesata de acest dispozitiv, conform unui brevet

E un fapt cunoscut ca Apple isi asambleaza majoritatea produselor in China. Dar compania Apple s-a aratat interesata si chiar a facut investitii straine considerabile pentru diversificarea productiei sale.

Acest lucru se datoreaza partial efectelor coronavirusului Wuhan, dar si a razboiului comercial continuu dintre Statele Unite si China care a impus taxe pe unele dispozitive si componente Apple.

CITESTE SI:  Politia din New York inlocuieste 36.000 de smartphone-uri Windows Phone cu iPhone-uri

In 2017, compania din Statele Unite a inceput sa asambleze cateva modele de iPhone-uri in India. In februarie, compania americana a emis un mesaj foarte rar pentru investitori, precizand ca aprovizionarea globala cu iPhone-uri va fi restrictionata temporar.

Publicatia Nikkei a raportat in luna iulie din 2019 ca Apple are in vedere mutarea unei parti din productie in Vietnam, din cauza razboiului comercial.

Nu e clar ce procentaj dintre castile AirPods Pro sunt produse in Vietnam si daca Apple are de gand sa produca si alte produse in aceasta tara. Cu toate acestea, publicatia The Information a informat marti ca compania Apple are de gand sa foloseasca fabrici din Vietnam pentru a produce si o pereche de casti on-ear inca neanuntata, desi compania din Statele Unite pare sa produca unele casti si in China.