fbpx

De ce Apple e acuzata de monopol cu smartwatch-ul Apple Watch

De ce Apple e acuzata de monopol cu smartwatch-ul Apple Watch

O anumita companie acuza compania Apple din Cupertino, Statele Unite, de comportament monopolist cu smartwatch-ul sau Apple Watch. Acea companie chiar a inaintat un proces impotriva celei din Cupertino.

Desi Apple Watch vine cu suport pentru aplicatii, in general smartwatch-ul e util pe cont propriu. Aplicatiile incorporate pe care compania din Cupertino, Statele Unite, le ofera deja ne ofera o multime de functionalitati, cum ar fi monitorizarea exercitiilor fizice, alarme si cronometre, dar si abilitatea de a ne analiza ritmul cardiac.

CITESTE SI:  In ce forma limitata s-ar putea lansa moneda virtuala Libra a Facebook

Cu toate acestea, cei de la compania AliveCor nu sunt foarte incantati de monopolul companiei din Cupertino in acest sector. AliveCor a inaintat recent un proces antitrust impotriva companiei din Cupertino prin care o acuza de “comportament monopolist”.

Practic, se pare ca AliveCor acuza compania din Cupertino, Statele Unite, ca nu a inclus analiza terta a ritmului cardiac pentru smartwatch-ul Apple Watch. Acest proces judecatoresc se bazeaza pe Kardiaband de la AliveCor, un accesoriu tert care poate functiona ca ECG.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret vor avea tenisii care se strang singuri la siret ai Puma

Cu toate acestea, compania din Cupertino ulterior a lansat propriul sau instrument ECG in smartwatch-ul sau, pe langa propriul set de notificari, iar AliveCor crede ca cealalta companie in acest mod a sabotat KardiaBand si alte aplicatii concurente de analiza a ritmului cardiac, pentru ca acestea sa nu functioneze sau sa nu fie la fel de precise precum instrumentele proprii ale smartwatch-ului Apple Watch.

CITESTE SI:  LG ofera gratuit 4000 de smartphone-uri LG G4

Si anterior compania AliveCore a fost nemultumita de Apple Watch. Mai devreme in acest an, AliveCore a abordat autoritatile relevante din Statele Unite pentru a interzice acel smartwatch din cauza functiei ECG despre care AliveCor sustinea ca ii incalca un anumit brevet.