fbpx

Cum a fost smartwatch-ul Apple Watch vital pentru viata unui medic

Cum a fost smartwatch-ul Apple Watch vital pentru viata unui medic

Smartwatch-ul Apple Watch al companiei Apple din Statele Unite este un dispozitiv cunoscut ca fiind foarte util, chiar vital pentru sanatate si viata. Acesta vine cu diverse functii orientate catre sanatate. Recent, acest dispozitiv a fost vital pentru viata unui medic.

De-a lungul timpului, dupa ce a fost lansat Apple Watch, au aparut diverse povesti in care acest smartwatch a prevenit pierderea de vieti omenesti, notificandu-i pe utilizatori asupra unor posibile afectiuni cardiace.

CITESTE SI:  Ce autonomie incredibila au aceste casti wireless de gaming

Acest lucru le-a permis utilizatorilor sa solicite tratament medical timpuriu, ceea ce a dus la impiedicarea pierderilor de vieti. Se pare ca smartwatch-ul Apple Watch a mai impiedicat pierderea unei vieti, de aceasta data viata unui medic pe nume Donald W. Milne care a impartasit o poveste despre cum functia ECG a smartwatch-ului sau Apple Watch i-a permis sa descopere ca avea o afectiune cardiaca.

Potrivit medicului care a dezvaluit povestea pentru cei de la 9to5Mac: “Lucram la un aparat eliptic si m-am confruntat cu o scurtare a respiratiei mai accentuata decat in mod normal pentru un antrenament. Am folosit functia ECG a smartwatch-ului pentru a efectua o electrocardiograma. Am observat un segment de scadere pe urmarire. Asta s-a rezolvat si a revenit la normal dupa odihna. Acest lucru a fost de asemenea documentat de smartwatch. Nu am avut antecedente de boli cardiace inainte de acest incident”.

CITESTE SI:  Ce aplicatie utila si nelansata a fost descoperita pentru Apple Watch

Medicul utilizator de Apple Watch a vizitat apoi un cardiolog la un spital, acolo unde a trecut printr-o angiograma si s-a descoperit ca medicul are o boala coronariana critica.

CITESTE SI:  Cum poate sistemul AI al MIT detecta cancerul de san

Desi medicul posesor de smartwatch Apple Watch nu e chiar in pericol inca si este programat pentru a trece printr-o operatie, el considera ca, fiind alertat din timp despre aceasta problema, i-a fost permis sa evite un atac de cord potential fatal vietii.