Sistemul de operare Wear OS – dezvoltat de compania Google din Statele Unite pentru smartwatch-uri – se confrunta cu dificultati, in principal din cauza caracteristicilor Wear OS care nu prea se axeaza pe ceea ce trebuie.
Din acest motiv, exista un motiv bun pentru care Google a cumparat Fitbit, pentru a se axa mai bine pe sanatate cu sistemul sau de operare pentru smartwatch-uri. Google a indicat ca intentioneaza sa recupereze.
Publicatia Droid Life a aflat ca un sondaj in desfasurare ii intreaba pe participanti cum ar imbunatati ei Wear OS. S-a dovedit ca multi dintre participantii la sondaj isi doreau adaugarea unor functii de sanatate in acest sistem de operare – o parte semnificativa dintre ele fiind functii cruciale.
Unele dintre acele functii ti se vor parea familiare daca ai vazut smartwatch-urile rivale. Google a intrebat utilizatorii despre detectarea automata a exercitiilor fizice, alertele privind ritmul cardiac neregulat (la fel ca cele de pe smartwatch-ul Apple Watch), exercitiile de respiratie si functiile extinse de monitorizare a somnului care includ detectarea apneei si alarmele inteligente.
De asemenea, Google a dorit sa stie daca utilizatorii sunt interesati de conectarea smartwatch-ului Wear OS la echipamente de sala si la dispozitivele medicale.
Totusi, alte functii sunt mai putin frecvente, cum ar fi urmarirea oxigenarii corpului, datele privind calitatea aerului si inregistrarea activitatii purtatorului.
Nu exista nicio garantie ca Google va implementa functii noi in sistemul de operare Wear OS pentru smartwatch-uri, ce sa mai zicem de toate functiile enumerate mai sus.
Totusi, acest sondaj este cu adevarat un indiciu ca compania ar intentiona sa concureze mai calculat cu Apple, Samsung si cu alti producatori de smartwatch-uri axate pe sanatate. Iar cunostintele preluate de la Fitbit ii vor permite probabil companiei Google sa reuseasca cu sistemul de operare Wear OS ceea ce si-a propus.