fbpx
Ce noi cipuri de smartwatch-uri accepta camere de 16MP

Ce noi cipuri de smartwatch-uri accepta camere de 16MP

Au aparut doua noi cipuri pentru smartwatch-uri, cipuri care accepta camere cu rezolutie de pana la 16MP, ceea ce e uimitor. Desi unii ar putea pune la indoiala utilitatea camerelor (chiar si la rezolutie de 16MP) pe smartwatch-uri. De asemenea, acele cipuri vin si cu alte imbunatatiri.

Au trecut aproape doi ani de cand Qualcomm a anuntat procesorul Snapdragon Wear 3100, iar la acea vreme nu prea existau evolutii interesante in ceea ce priveste smartwatch-urile.

CITESTE SI:  De ce Qualcomm ar putea schimba numele cipului mobil pentru 2019

Google a cumparat Fitbit, dar preluarea nu este inca definitivata. Companiile au continuat sa-si itereze produsele, cum ar fi Wear OS, seria Samsung Galaxy Watch si Versas de la Fitbit, in timp ce Apple a dezvaluit noua versiune a watchOS saptamana trecuta.

In ciuda lipsei de entuziasm, Qualcomm continua sa investeasca in industria smartwatch-urilor. Aceasta companie a dezvaluit acum o pereche de cipuri pentru dispozitive purtate pe incheietura.

CITESTE SI:  Aceasta aplicatie va fi lansata in premiera pe smartwatch-urile Wear OS

Snapdragon Wear 4100 si 4100+ sunt si mai performante decat predecesoarele si ofera autonomii mai indelungate, pe langa suport imbunatatit pentru unele experiente.

Comparativ cu Snapdragon Wear 3100, directorul de afaceri globale al Qualcomm pentru dispozitive purtabile a declarat ca 4100+ va avea o performanta crescuta cu 85%.

Desi foloseste o arhitectura similara ca predecesorul, cipul 4100+ pentru smartwatch-uri foloseste un proces de fabricatie de 12nm, comparativ cu 28nm. De asemenea, foloseste nuclee Cortex-A53 si ruleaza la o frecventa crescuta de 1,7Ghz.

CITESTE SI:  VIDEO: Portrait Lighting a iPhone X VS iluminare reala de studio

Exista in cipuri un nou motor grafic Adreno A504, o memorie mai buna si doua procesoare de semnal digital in loc de unul. In plus, Wear 4100 va accepta camere de pana la 16MP, datorita procesoarelor sale de semnal de imagine. Ce parere ai despre asta? Crezi ca e nevoie de smartwatch-uri cu camere de 16MP?