fbpx
Ce afectiune cardiaca rara a detectat Apple Watch la un tanar

Ce afectiune cardiaca rara a detectat Apple Watch la un tanar

Smartwatch-ul Apple Watch al companiei Apple din Cupertino s-a dovedit a fi pretios pentru sanatatea celor care il poarta. Acesta poate detecta afectiuni cardiace si nu numai. Conform unei noi stiri din Statele Unite, smartwatch-ul Apple Watch i-a fost util unui tanar, detectand in cazul acestuia o afectiune cardiaca rara.

Cand vine vorba despre povestile cu smartwatch-ul Apple Watch care detecteaza afectiuni cardiace, acestea nu sunt ceva nou. Acum se pare ca putem adauga inca o poveste pe lista.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce dispozitiv i-ar ajuta pe oameni sa piarda in greutate

Conform unei stiri de KFOR din Oklahoma, Statele Unite, lui Apple Watch i-au fost recunoscute din nou meritele, de data asta pentru ca a contribuit la detectarea unei afectiuni cardiace rare la un tanar.

Conform stirii, tanarul a fost alertat – de smartwatch-ul pe care il purta – cu privire la o frecventa cardiaca anormal de ridicata, de 190, in timp ce statea in repaus.

Tanarul s-a ingrijorat dupa ce a vazut alerta pe smartwatch si i-a trimis un mesaj parintelui sau matern. Acesta a fost dus numaidecat la spital, iar medicii l-au diagnosticat pe tanar cu tahicardie supraventriculara.

CITESTE SI:  Ce recorduri a doborat finala serialului Urzeala Tronurilor al HBO

Pentru cei care nu stiu, tahicardia ventriculara este o afectiune cardiaca rara care determina inima sa accelereze fara niciun motiv. Desi unii sustin ca nu este o afectiune care pune viata in pericol, daca este lasata netratata, ar putea duce la slabirea muschilor inimii in timp.

Conform parintelui sau matern, cardiologul i-a spus ca, inainte de operatie, frecventa a ajuns chiar si la 280. Intre timp, tanarul care purta smartwatch-ul Apple Watch a trecut printr-o ablatie de 7,5 ore pentru a preveni reaparitia unui ritm cardiac anormal.

CITESTE SI:  Visa va trece la energie regenerabila in proportie de 100% anul viitor

Se spune ca tanarul si-a revenit dupa acea afectiune rara si i s-a permis sa se intoarca la sport. Ce parere ai tu despre aceasta intamplare? Te-a convins sa cumperi si tu un smartwatch Apple Watch?