fbpx

Cati americani folosesc smartwatch-uri sau trackere fitness

Cati americani folosesc smartwatch-uri sau trackere fitness

Daca ai observat dispozitive purtabile (smartwatch-uri si trackere fitness) pe incheieturile multor persoane, nu esti numai tu care ai observat. Noi date sugereaza ca dispozitive purtabile precum trackerele fitness si smartwatch-urile sunt destul de comune.

Pew Research Center a publicat un studiu care indica faptul ca unul dintre cinci respondenti adulti americani (21%) foloseste in mod regulat un smartwatch sau un tracker fitness.

Nu te va surprinde sa auzi ca nivelul de adoptare a smartwatch-urilor si trackerelor fitness este semnificativ mai ridicat in cazul gospodariilor cu venituri de peste 75.000 de dolari (31%).

CITESTE SI:  Ce smartwatch-uri pot fi folosite drept chei auto

Decalajele in privinta varstei, genului si etniei au fost mai mici. Doar sa nu intrebati acesti oameni in privinta acceptului de a oferi cercetatorilor datele de sanatate colectate pe trackerele fitness si pe smartwatch-uri.

Pew a avertizat ca nu exista un consens clar cu privire la acceptarea impartasirii de informatii in numele cercetarii bolilor cardiace. Aproximativ 41% dintre respondenti au considerat ca ideea e acceptabila, dar 35% au spus ca nu, iar 22% dintre americanii chestionati au spus ca nu sunt siguri.

CITESTE SI:  Beneficiile pentru sanatate ale Pokemon GO sunt temporare

Acceptul a fost negat de 53% dintre americanii care nu folosesc dispozitive purtabile, insa inca exista multi americani care doresc sa contribuie la stiinta medicala.

Studiul ar trebui sa fie destul de reprezentativ, avand in vedere ca la sondaj au participat 4272 de americani. Cu toate acestea, studiul nu abordeaza motivul pentru care oamenii adopta sau se indeparteaza de dispozitive purtabile precum trackerele fitness si smartwatch-urile.

CITESTE SI:  De ce smartwatch-urilor Apple Watch li s-a redus autonomia bateriei

Fitness-ul (conditia fizica) joaca un rol important pentru multi cumparatori americani, dar nu e clar ce ii retine pe alti americani sa cumpere smartwatch-uri si alte astfel de dispozitive. Poate va dura ceva timp pana cand cercetatorii vor putea spune daca dispozitivele purtabile purtate pe incheietura mai au loc de crestere.