fbpx
Capabilitatile ochelarilor inteligenti Facebook

Capabilitatile ochelarilor inteligenti Facebook

Compania Facebook din Statele Unite a dezvaluit noi informatii despre proiectul sau Aria, un proiect care consta in niste ochelari inteligenti AR. Facebook a dezvaluit care ar putea fi capabilitatile acestor ochelari inteligenti.

In cadrul evenimentului sau live Oculus Connect de miercuri, Facebok a anuntat proiectul Aria, un proiect de cercetare axat pe construirea unui dispozitiv purtabil de realitate augmentata.

Dar acesti ochelari inteligenti sunt mai degraba o platforma de cercetare decat un dispozitiv pregatit pentru consumatori. De fapt, compania declara ca Aria nici macar nu e considerat un prototip.

CITESTE SI:  Programul masinilor fara sofer Uber avea probleme inainte de accidentul fatal

Cu toate acestea, acest lucru nu a descurajat Facebook sa-si imagineze un viitor in care ochelarii inteligenti AR servesc ca un inlocuitor pentru smartphone-uri, la fel ca Apple Watch pentru iPhone.

“Ne-am imaginat un moment in care avem toate avantajele conectivitatii, si nu numai, fara a fi nevoie sa avem ochii indreptati catre un smartphone”, a explicat compania Facebook din Statele Unite intr-un comunicat de presa de miercuri.

CITESTE SI:  HTC One A9s este acum oficial

“Imaginati-va ca sunati pe cineva si ca discutati cu avatarul sau realist. Imaginati-va un asistent digital suficient de inteligent pentru a detecta pericolele rutiere, pentru a oferi statistici in timpul unei intalniri de afaceri sau chiar pentru a va permite sa auziti intr-un mediu zgomotos”.

CITESTE SI:  Aceasta planta va fi folosita pentru a crea piele pentru haine

Ca platforma de cercetare, ochelarii Aria vor actiona ca mijloc de testare, permitand inginerilor Facebook sa dezvolte in continuare ecosistemul AR capturand atat imagini statice si clipuri video point of view, dar si permitand urmarirea miscarilor purtatorului, precum si a datelor de localizare. Acesti ochelari inteligenti par a reprezenta un risc pentru confidentialitate, dar Facebook ne ofera asigurari ca nu e cazul.