fbpx

Aspectul ingrijorator al platformei Wear la care lucreaza Google si Samsung pentru smartwatch-uri

Aspectul ingrijorator al platformei Wear la care lucreaza Google si Samsung pentru smartwatch-uri

Cand s-a dezvaluit la evenimentul Google I/O 2021 ca companiile Google si Samsung vor colabora la o platforma noua Wear pentru smartwatch-uri care ar combina avantajele Wear OS cu cele ale lui Tizen (Samsung), parea ceva extraordinar.

Asta pentru ca noua platforma la care compania americana lucreaza cu Samsung ar aduce imbunatatiri cu privire la autonomie, performanta, capabilitati de sanatate si asa mai departe. Cu toate acestea, din nefericire, e posibil ca actualul tau smartwatch nu va fi compatibil cu noua platforma la care lucreaza companiile Google si Samsung.

CITESTE SI:  Se asteapta ca Samsung va vinde anul acesta 50 de milioane de smartphone-uri Galaxy S6

Asta potrivit unei declaratii lansate pe XDA de catre un purtator de cuvant al companiei din Statele Unite: “Experienta de utilizare e o prioritate de top pentru noi. Nu am confirmat eligibilitatea, cronologia si nici posibilitatea ca fiecare smartwatch Wear OS sa fie actualizat la noua platforma. Exista o diversitate de cerinte tehnice pentru a putea rula platforma unificata care asigura optimizarea tuturor componentelor”.

CITESTE SI:  Data la care WhatsApp isi va incheia suportul pentru sistemele de operare BlackBerry

Declaratia companiei americane e, de fapt, un raspuns la un anumit articol. Conform articolului, cipurile vechi Snapdragon Wear 3100, dar si cele 4100 si 4100+ mai noi vor fi compatibile cu noua platforma, ceea ce a alimentat sperantele ca chiar si smartwatch-urile Wear OS mai vechi vor putea fi actualizate la noul sistem de operare al Google si Samsung.

Cu toate acestea, declaratia companiei din Statele Unite pare sa indice ca s-ar putea ca nu va fi cazul. Oricum ar fi, in final vor aparea informatii exacte in privinta compatibilitatii noului sistem de operare pentru smartwatch-uri al Samsung si Google.

CITESTE SI:  Samsung Max s-a lansat, inlocuieste aplicatia Opera Max

Exista speranta ca Google nu-i va abandona pe utilizatorii Wear OS mai vechi. Ce parere ai despre asta? Esti un detinator de smartwatch mai vechi? Crezi ca viitorul upgrade de platforma Wear a Samsung si Google va fi compatibil cu smartwatch-ul tau?