Cautati un laptop cu un pret mai mic de 1500 de lei pentru munca, activitati multimedia, navigare pe internet, ceva jocuri si aveti nevoie de ajutor? Nu trebuie sa dati o caruta de bani pentru a achizitiona un laptop cu o performanta satisfacatoare. Aici aveti o lista cu cele mai bune laptopuri la cele mai bune preturi.
1. Cele mai bune laptopuri pana in 1500 de lei – Asus X553MA-SX457B
Daca doresti un laptop cu pret accesibil pe care sa-l folosesti la serviciu sau acasa, acesta este perfect. Are un design elegant si durabil, este disponibil intr-o gama variata de culori si dispune de tehnologiile Asus Splendit si SonicMaster pentru o experinta audio-vizuala de exceptie.
Acest laptop este ideal atat pentru lucru cat si pentru activitati multimedia. Dispune de un procesor Intel Celeron quad-core tactat la 1,83GHz care poate ajunge pana la 2,25GHz in Turbo Boost si de o placa video integrata.
Displayul este unul LED de 15,6 inch cu rezolutie HD, are 4GB de RAM, hard disk de 500GB, difuzoare stereo, microfon si camera web integrata. In ceea ce priveste conectivitatea, Asus X553MA-SX457B este dotat cu o iesire video HDMI, doua iesiri audio, un port RJ-45, un port USB 2.0, un port USB 3.0, o iesire video VGA si un cititor de carduri.
Pe partea de comunicatii, laptopul este echipat cu WiFi 802.11 b/g/n si cu Bluetooth 4.0, iar totul este alimentat de un acumulator Li Ion de 2 celule care ofera o autonomie satisfacatoare datorita procesorului eficient din punct de vedere energetic. Mai mult, Asus X553MA-SX457B vine si cu sistemul de operare Windows 8.1 Bing preinstalat.
Laptopul este perfect pentru cei care nu vor sa dea prea multi bani si care nu vor o performanta inalta. Pretul actualizat il puteti gasi aici. Daca doriti sa faceti prezentari, sa ascultati muzica si sa vizionati filme, acest laptop reprezinta o decizie inspirata.
2. Cele mai bune laptopuri pana in 1500 de lei – Lenovo G50-30
Cu acest laptop te poti bucura de vizionarea filmelor tale cu ajutorul difuzoarelor stereo Dolby Advanced Audio. Este ergonomic intrucat are o grosime de doar 2,54cm si este echipat cu tehnologia VeriFace de recunoastere a fetei. De asemenea, laptopul dispune de functia Lenovo Energy Manager care ajuta la cresterea autonomiei dispozitivului.
Laptopul este propulsat de un procesor Intel Celeron dual-core tactat la 2,1GHz eficient din punct de vedere energetic, impreuna cu 4GB de RAM si o placa video integrata Intel HD Graphics. Procesorul poate ajunge la frecventa de 2,5GHz. Displayul este unul LED de 15,6 inch cu rezolutie HD si dispune de o unitate optica DVD RW cu care puteti citi si scrie CD-uri si DVD-uri.
Lenovo G50-30 sta destul de bine la capitolul Multimedia. Este echipat cu difuzoare stereo, microfon, cititor de carduri si camera web HD. Cat despre partea de conectivitate, laptopul are un port HDMI, doua porturi USB 2.0 si un port USB 3.0, o iesire video VGA, o iesire audio si un port RJ-45.
Lenovo G50-30 este dotat cu Bluetooth 4.0 si cu WiFi 802.11 si vine preinstalat cu sistemul de operare Windows 8.1 pe 64 de biti. Acumulatorul are 4 celule, ceea ce inseamna ca Lenovo G50-30 va avea o autonomie buna, mai ales datorita procesorului eficient energetic si a functiei Lenovo Energy Manager.
Acest laptop este potrivit pentru lucru, activitati multimedia si jocuri ceva mai vechi. Pretul actualizat il puteti gasi aici. Faptul ca la pretul sau vine cu Windows 8.1 preinstalat, o autonomie buna si cu unitate optica DVD RW, ar trebui sa fie o oferta de nerefuzat.
3. Cele mai bune laptopuri pana in 1500 de lei – Lenovo IdeaPad G50-45
Lenovo IdeaPad G50-45 este unul dintre cele mai ieftine laptopuri, deci este clar ca s-au facut mai multe compromisuri. Performantele grafice sunt decente si se descurca destul de bine in activitatile multimedia.
Displayul este de 15,6 inch cu rezolutie HD, iar sunetul redat este unul de calitate datorita difuzoarelor stereo echipate cu tehnologia Dolby Advance Audio, ceea ce inseamna ca dispozitivul ar trebui sa ofere o experienta buna la vizionarea filmelor.
Procesorul este unul AMD E1 dual-core tactat la 1,3GHz. Nu este unul foarte puternic, dar este suficient pentru activitatile care nu necesita multa putere de procesare, cum ar fi navigarea pe internet, activitatile multimedia si pentru munca. Placa grafica este AMD Radeon R2 Graphics. Este o placa video integrata, deci sa nu te astepti ca va putea rula cele mai noi jocuri.
Lenovo IdeaPad G50-45 este dotat cu un display LED de 15,6 inch cu rezolutie HD care mi se pare destul de impresionant ca marime, avand in vedere ca, in general, laptopurile cu un pret mai mic de 1000 de lei se numeau de fapt netbook-uri si aveau un ecran mult mai mic. Dar in ziua de azi netbook-urile aproape ca nu se mai fabrica.
Laptopul vine cu o memorie RAM de 2GB care se poate extinde pana la maxim 8GB si cu un hard disk de 250GB. Pe partea de Multimedia, Lenovo IdeaPad G50-45 nu dispune de unitate optica pentru a avea un pret cat mai redus. Totusi, dispune de difuzoare, microfon, camera web HD si citititor de carduri. Puteti conecta cu usurinta laptopul la un televizor sau proiector datorita iesirilor video HDMI si VGA.
Dispozitivul mai are o iesire audio, 2 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0 si un port RJ-45. Tot pentru un pret cat mai scazut, Lenovo IdeaPad G50-45 vine cu sistemul de operare Free DOS. Pe partea de comunicatii, laptopul este echipat cu Bluetooth 4.0 si cu WiFi 802.11 b/g/n, iar totul este alimentat de un acumulator de 4 celule.
Ceea ce ma impresioneaza la acest laptop este ca la pretul sau vine cu un display cu o dimensiune de 15,6 inch asemanator cu cele al altor laptopuri mai scumpe. Deci, la un pret mai mic de 1000 de lei te poti bucura de o experienta cinematografica satisfacatoare. Mai mult, la pretul sau vine cu 2GB de RAM care poate fi extinsa pana la 8GB, camera web HD si cu doua porturi USB 3.0 de mare viteza.
Lenovo IdeaPad G50-45 este un laptop potrivit pentru activitati care nu necesita o putere mare de procesare. Pretul actualizat il puteti gasi aici. Daca doresti un laptop ieftin pentru navigare pe internet si vizionare de filme, acest laptop este o optiune de neratat.
4. Cele mai bune laptopuri pana in 1500 de lei – Asus X553MA-SX454B
Daca doresti sa folosesti acest dispozitiv pentru activitati multimedia, jocuri sau pentru munca, acest dispozitiv este ideal. Asus X553MA-SX454B are un design elegant si ergonomic si ofera o experienta multimedia satisfacatoare datorita performantei decente.
Procesorul este unul Intel Celeron dual-core tactat la 2,1GHz care poate ajunge pana la 2,5GHz in Turbo Boost. Este un procesor bun care este eficient din punct de vedere energetic, mai ales pentru ca are numai doua nuclee. Laptopul dispune de placa grafica integrata Intel HD Graphics, ceea ce inseamna ca nu este potrivit pentru cele mai noi jocuri, dar jocurile mai vechi ruleaza fara probleme.
Ecranul este unul LED HD cu o dimensiune de 15,6 inch, potrivit pentru vizionarea filmelor. Memoria RAM este de 4GB, iar capacitatea de stocare este asigurata de un hard disk de 500GB.
Pe partea de Multimedia, Asus X553MA-SX454B vine cu o camera web, un cititor de carduri, difuzoare stereo si microfon. Dispozitivul nu are unitate optica care oricum este din ce in ce mai inutila.
Datorita iesirilor video HDMI si mini VGA, poti conecta cu usurinta laptopul la un monitor, televizor sau proiector. Are doua iesiri audio, un port USB 3.0, un port USB 2.0 si un port RJ-45. Laptopul integreaza module Bluetooth 4.0 si WiFi 802.11 b/g/n, iar totul este alimentat de un acumulator cu doua celule care va oferi a autonomie buna. Sistemul de operare este Windows 8.1 Bing.
Ceea ce mi se pare „wow” la acest dispozitiv este ca la pretul sau are un procesor care poate ajunge la o frecventa de 2,5GHz. Nu este unul cu 4 nuclee la fel ca ale altor laptopuri Asus la pret similar, dar asta contribuie la un consum mai redus de energie. Acest dispozitiv foloseste un procesor Intel Celeron N2840 cu doua nuclee.
Se cunoaste faptul ca procesoarele „N” au un consum redus de energie. Multe laptopuri Asus au procesoare „N”, dar cele mai multe sunt cu 4 nuclee. Asus X553MA-SX454B vine cu un procesor „N” cu doua nuclee care are un consum de energie mai redus decat procesoarele „N” cu mai multe nuclee.
Si nu numai atat. Consumul de energie al unui procesor este direct proportional cu caldura degajata de laptop. Laptopurile cu procesoare „N” se incalzesc greu, dar mai greu se incalzesc cele cu procesor „N” cu doua nuclee.
De asemenea, in pretul sau este inclus si sistemul de operare Windows 8.1 Bing cu licenta. Pretul actualizat il puteti gasi aici. Daca doresti un laptop pentru lucru, divertisment, navigare pe internet si jocuri ceva mai vechi, acesta este ideal.
5. Cele mai bune laptopuri pana in 1500 de lei – Lenovo IdeaPad G50-30
Daca esti un cautarea unui laptop pentru munca, activitati multimedia sau navigare pe internet si acesta este o optiune buna. Datorita difuzoarelor stereo dotate cu tehnologia Dolby Advanced Audio, Lenovo IdeaPad G50-30 iti ofera o experienta multumitoare de redare a filmelor si a muzicii. Este ergonomic, avand o grosime de 2,54cm, iar cu ajutorul functiei Lenovo Energy Manager poti creste autonomia laptopului.
Lenovo IdeaPad G50-30 este un pic mai scump decat celelalte prezentate si are si de ce. Este propulsat de un procesor Intel Pentium quad-core tactat la 2,1GHz impreuna cu 4GB de RAM si o placa video integrata Intel HD Graphics. Procesorul poate ajunge la o frecventa de 2,6GHz in Turbo Boost.
Faptul ca laptopul nu are placa video dedicata ci una integrata nu-l recomanda ca fiind un laptop de pe care poti juca cele mai noi jocuri, dar procesorul performant se va descurca bine cu jocurile mai putin pretentioase.
Displayul este unul LED de 15,6 inch cu rezolutie HD si are un hard disk de 500GB, suficient pentru cei mai multi dintre noi. La capitolul Multimedia, Lenovo IdeaPad G50-30 sta bine. Exista o camera web HD, o unitate optica DVD RW, un cititor de carduri, difuzoare stereo si un microfon.
Nu prea vad rostul unei unitati optice DVD RW in era stick-urilor USB. Dar daca vrei sa-ti stochezi colectia de filme pe DVD-uri sau sa-ti instalezi sistemul de operare de pe un CD sau DVD, atunci poate fi utila. Dar oricum unitatea optica se foloseste destul de rar, iar sistemul de operare se poate instala si de pe un stick USB.
Porturile de care dispozitivul includ un port HDMI, un port VGA, un port USB 3.0, doua porturi USB 2.0, o iesire audio si un port RJ-45. De asemenea, nu lipsesc obisnuitele module Bluetooth 4.0 si WiFi 802.11 ac. Vine cu sistemul de operare Windows 8.1 licentiat, iar laptopul este alimentat de un acumulator cu 4 celule.
La acest laptop, ceea ce impresioneaza este procesorul puternic. Ar trebui sa fie suficient nu numai pentru jocuri nu foarte pretentioase, ci si pentru activitati mai intensive precum editarea video. Camera web HD filmeaza foarte clar si este foarte utila pentru convorbirile prin Skype, iar unitatea optica e mereu la indemana atunci cand vrei sa citesti sau sa scrii un CD sau un DVD.
Acumulatorul cu 4 celule va compensa consumul de energie al procesorului, asigurand o autonomie rezonabila in ciuda procesorului performant. Pretul actualizat il puteti gasi aici. Daca esti in cautarea unui laptop performant care ofera o experienta perfecta la vizionarea filmelor, cu abilitati bune de multitasking, care poate rula jocuri mai vechi fara probleme si cu o camera web HD integrata, atunci Lenovo IdeaPad G50-30 reprezinta o alegere buna.