fbpx

Ce laptopuri MacBook Pro sunt brick-uite de macOS Big Sur

Ce laptopuri MacBook Pro sunt brick-uite de macOS Big Sur

Potrivit unor semnalari de la utilizatori din intreaga lume, noul sistem de operare macOS Big Sur al Apple afecteaza in special anumite modele de laptopuri MacBook Pro. Noul update pare sa brick-uiasca acele laptopuri.

Acum ca macOS Big Sur a fost lansat, cu siguranta unii sunt nerabdatori sa instaleze aceasta noua versiune de sistem de operare pe notebook-urile lor MacBook Pro.

Cu toate acestea, inainte de asta, trebuie remarcat faptul ca, conform unor semnalari de la utilizatorii de pe forumul MacRumors, macOS Big Sur brick-uieste modelele mai vechi de MacBook Pro.

CITESTE SI:  Ingrijorarile privind cererea pentru iPhone X afecteaza furnizorii Apple

Au existat astfel de semnalari si pe Reddit si pe comunitatile de asistenta Apple. Conform acelor semnalari, utilizatorii sustin ca, in timpul actualizarii macOS Big Sur, laptopurile lor au afisat un ecran inchis si par sa fi ramas la acel ecran.

Utilizatorii au incercat sa-si reseteze laptopurile cu sistem de operare macOS intr-o varietate de moduri, dar se pare ca nu au reusit sa elimine acel ecran inchis. Nu e sigur daca toate laptopurile MacBook Pro ar putea fi afectate de brick pana la urma, dar pana acum o multime de semnalari provin de la utilizatori care detin modele MacBook Pro mai vechi, cum ar fi cel de 13 inci din 2013 si cel de la mijlocul anului 2014.

CITESTE SI:  De ce India a depasit SUA ca piata de smartphone-uri

Dar asta nu inseamna ca modelele mai noi nu pot fi afectate de brick din cauza noului sistem de operare macOS Big Sur, doar ca poate la o scara mai redusa. Un utilizator sustine ca, atunci cand a contactat Apple, i s-a comunicat ca trebuie sa programeze o intalnire de remediere si sa-si aduca laptopul pentru asta.

CITESTE SI:  Ce preturi ar putea avea noile iPhone-uri placate cu aur

Asta inseamna ca, pentru moment, daca laptopul tau MacBook Pro e afectat de brick din cauza lui macOS Big Sur, va trebui sa-l aduci la Apple pentru depanare. Daca inca nu ti-ai actualizat laptopul MacBook Pro la versiunea Big Sur a sistemului de operare macOS, recomandat ar fi sa nu-l actualizezi pana cand nu va fi lansata o remediere software.