fbpx

Care ar fi primul MacBook cu procesor ARM al Apple

Care ar fi primul MacBook cu procesor ARM al Apple

Dupa cum s-a confirmat, compania Apple din Statele Unite va renunta la cipurile Intel in favoarea procesoarelor ARM, pentru laptopurile sale MacBook. Recent, analistul Ming-Chi Kuo a dezvaluit care ar putea fi primul MacBook care se va lansa cu procesor ARM.

Primul laptop al companiei Apple din Statele Unite cu procesor ARM va fi MacBook Pro de 13,3 inci, potrivit analistului Ming-Chi Kuo. Acest analist considera ca productia acestui model va incepe in al patrulea trimestru al anului 2020 si ca un MB Air cu cip din seria A va sosi la scurt timp dupa, in trimestrul 4 din 2020 sau la inceputul anului 2021.

CITESTE SI:  Ce laptopuri HP vin cu conectivitate 5G

Compania Apple din Statele Unite va lansa, de asemenea, versiuni de 14 si 16 inci ale lui MacBook Pro cu procesor ARM, iar acestea vor intra in productie in trimestrul 2 sau 3 din 2021.

Apple a dezvaluit deja ca va livra primele sale Mac-uri cu procesor ARM pana la sfarsitul anului 2021, dar nu era clar ce model va sosi primul. Era logic sa te astepti la un PC mai neperformant, cum ar fi un MB de 12 inci sau un MacBook Air.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce preturi are HP Spectre Folio - laptop premium acoperit cu piele

Cu toate acestea, cu un laptop MacBook Pro cu cip ARM, oamenii sa pot astepta la o performanta sporita pentru sarcini de productivitate. Potrivit acelui analist, noile procesoare ar putea reduce costurile laptopurilor Apple si ar permite companiei Apple din Statele Unite sa vanda mai ieftin aceste laptopuri.

CITESTE SI:  Laptopul HP Pavilion Gaming este o optiune accesibila

Analistul a estimat ca Apple ar putea livra intre 18 si 20 de milioane de Mac-uri in 2021, comparativ cu cele 14,5 – 15,5 milioane de unitati livrate in 2019.

Desigur, asta presupunand ca predictiile analistului Ming-Chi Kuo sunt precise. Desi deseori previziunile sale sunt corecte, acesta nu este un analist infailibil. Ce parere ai despre asta? Chiar crezi ca primul laptop MB cu procesor ARM va fi laptopul MacBook Pro de 13,3 inci?