fbpx
Cum e cel mai rapid tren glont din lume din Japonia

VIDEO: Cum e cel mai rapid tren glont din lume din Japonia

Saptamana trecuta, Japonia a inceput sa testeze cel mai recent si mai rapid tren glont. Shinkansen ALFA-X este capabil sa atinga viteze uriase si se asteapta ca va fi dat in folosinta in jurul anului 2030.

Cand va fi lansat in Japonia, va deveni probabil cel mai rapid tren glont din lume, transportand pasageri la viteze de 360 de kilometri pe ora. Dar mai intai va trebui sa treaca de trei ani de testare, informeaza CNN.

Poate ca Japonia a popularizat conceptul de tren glont, dar acum pot fi gasite trenuri care circula chiar mai rapid in alte tari. Cu toate acestea, Japonia, tara cunoscuta pentru serviciul feroviar excelent, nu a stat de degeaba.

CITESTE SI:  Cum iti va sugera Google Drive intr-un mod mai inteligent fisierele de care ai nevoie

A dezvoltat cel mai rapid tren glont, iar acesta a intrat acum in teste. Shinkansen ALFA-X va fi capabil sa atinga viteza maxima de 400 de kilometri pe ora. Va fi nevoie de ceva timp pana ce oamenii vor putea circula cu ALFA-X.

Japonia nu se asteapta ca acesta va fi dat in folosinta mai devreme de 2030. Desi va putea atinge viteza de 400 de kilometri pe ora, va transporta pasageri la o viteza maxima de 360 de kilometri pe ora.

CITESTE SI:  Sharp AQUOS Crystal 2 - un smartphone grozav pe care nu-l vei avea

Nu este la fel de rapid ca cel maglev din Shanghai, dar este destul de rapid. Cand va fi dat in folosinta peste 10 ani, va fi probabil cel mai rapid tren glont din lume.

Inainte de a fi dat in folosita, acesta va fi supus la trei ani de testare. Testele vor avea loc dupa miezul noptii de doua ori pe saptamana pe cai ferate intre orasele Aomori si Sendai din Japonia.

CITESTE SI:  Opinie despre filmul sud-coreean "The Age of Shadows" (2016)

Trenul glont din Japonia are 10 vagoane si un varf aerodinamic care are o lungime de circa 22 de metri. Acesta va fi testat si cu un varf lung de circa 16 metri. De asemenea, acesta va folosi placi magnetice dedesubt si frane de aer deasupra pentru a incetini vitezele incredibile.