fbpx

Premierul din Singapore a gasit timp pentru a scrie un program care rezolva puzzle-uri Sudoku

Lee Hsien Loong

Premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, are o abilitate in plus fata de multi alti lideri ai lumii – scrierea de software de computer. Lee in varsta de 63 de ani, fiul lui Lee Kuan Yew – primul premier din Singapore, a scris intr-o postare pe contul sau oficial de Facebook ca acum cativa ani a scris un program pentru jocul popular cu numere Sudoku, folosind limbajul de programare C++.

CITESTE SI:  Windows 10 Mobile Creators Update s-a lansat

Premierul Lee din Singapore, care este considerat unul dintre cei mai activi politicieni pe retele sociale precum Facebook si Twitter, a publicat codul sursa original pentru jocul Sudoku in postare si explicat logica din spatele programului Sudoku. De asemenea, premierul a raspuns la intrebarile urmaritorilor.

Liderii de state au multe lucruri de facut si multe chestiuni de rezolvat. Ei sunt implicati in relatiile diplomatice, acordurile comerciale, chestiuni privind economia tarii si nu numai, dar premerul din Singapore, Lee Hsien Loong, a gasit timp liber pentru a scrie niste cod pentru Sudoku.

CITESTE SI:  De ce Google abandoneaza Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Intr-o declaratie recenta, premierul din Singapore a precizat ca la un moment dat a reusit sa programeze un program care rezolva puzzle-uri Sudoku in limbajul de programare C++. “Ultimul program pe care l-am scris a fost unul care rezolva puzzle-uri Sudoku acum cativa ani, asa ca acum sunt depasit”. Comentariul a fost facut atunci cand premierul a declarat ca il invidiaza pe ministrul din Singapore care se ocupa cu partea de IT, Vivian Balakrishtan, care are timp sa scrie cod.

CITESTE SI:  Ce avantaje au noile becuri inteligente Philips Hue cu Bluetooth

Prim-ministrul a declarat ca ambii sai copii au absolvit MIT (Massachusetts Institute of Technology) si ca unul dintre ei i-a imprumutat o carte despre programarea cu Haskell, ceea ce premierul din Singapore planuieste sa invete dupa ce se retrage din functie.