fbpx
Cum a dovedit cineva in instanta ca o crocheta din cartofi nu a fost un smartphone

Cum a dovedit cineva in instanta ca o crocheta din cartofi nu a fost un smartphone

Justitia este servita bine, in Statele Unite, chiar daca uneori mai ciudat. Decizia unui judecator dintr-o instanta din Connecticut, Statele Unite, a rezolvat un caz care i-a stupefiat pe unii si care altora le-a starnit pofta de mancare. Este posibil ca un politist sa greseasca si sa confunde o crocheta din cartofi de la McDonald’s cu un smartphone?

Dupa cum se stie bine, este ilegal sa conduci in timp ce iti folosesti smartphone-ul. Cu toate acestea, un individ pe nume Jason Stiber a decis sa se lupte in instanta pentru amenda pe care a primit-o pe nedrept pentru ca ar fi folosit smartphone-ul la volan.

CITESTE SI:  Se pare ca Huawei a detronat Xiaomi in China

Dupa o lunga batalie juridica de 13 luni in instanta in care individul a cheltuit probabil mii de dolari, numele sau a fost reabilitat. Conform judecatorului care a prezidat cazul, individul a fost gasit nevinovat pentru conducere in timpul folosirii smartphone-ului.

Pentru cei care se intreaba ce s-a intamplat, in 2018, individul a fost tras pe dreapta de politie pentru ca ar fi condus in timp ce folosea smartphone-ul.

Politia a sustinut ca individul avea un obiect aproape de ureche care semana cu un smartphone. Pe de alta parte, individul spune ca acesta doar manca o crocheta din cartofi de la McDonald’s.

CITESTE SI:  Ce solicita unii utilizatori WhatsApp din India guvernului indian

Nebinevoind sa plateasca amenda de 300 de dolari care practic i-ar fi cimentat vinovatia (cand de fapt el manca o crocheta din cartofi), individul a decis sa lupte in instanta impotriva amenzii. Stiber a reusit sa obtina o dovada ca politistul care l-a tras pe dreapta era atunci in cea de-a 15-a ora a unei ture de 16 ore.

CITESTE SI:  VIDEO: Un restaurant din Boston foloseste roboti pentru a prepara mancarea

Individul a sustinut in instanta ca acest lucru inseamna ca judecata politistului ar fi putut fi afectata ca urmare a faptului ca a lucrat intr-o tura atat de lunga – si ca a confundat crocheta din cartofi cu un smartphone..

Vorbind pentru The Washington Post, individul – care a fost acuzat pe nedrept pentru folosirea smartphone-ului la volan – a spus: “De-asta am procedat asa, pentru ca nu as vrea ca altcineva sa treaca prin asta. Alti oameni nu au mijloacele de a se apara in acelasi mod”.