fbpx

Coronavirusul Wuhan. Cum a devenit Google Maps utila

Coronavirusul Wuhan. Cum a devenit Google Maps utila

Pandemia de coronavirus Wuhan inca nu a disparut, ceea ce inseamna ca oamenii inca nu pot iesi din autoizolarea recomandata de guvernele lumii. Oamenii au voie sa iasa din autoizolare doar pentru strictul necesar. Partea buna e ca aplicatia Google Maps poate fi acum utila in acest caz.

Guvernele din intreaga lume recomanda oamenilor sa se autoizoleze pentru a reduce raspandirea coronavirusului Wuhan, ceea ce inseamna ca iesirea la restaurant nu mai este posibila.

Cu toate acestea, din fericire, serviciile de livrare a alimentelor inca exista si chiar si restaurantele – care de obicei nu livrau la domiciliu – au inceput sa livreze dupa aparitia coronavirusului Wuhan.

CITESTE SI:  Aplicatia Shazam pentru iOS primeste Modul Offline

Vestea buna, pentru cine cauta un restaurant care livreaza alimente la domiciliu in vremea coronavirusului Wuhan, e ca Google este aici pentru a contribui. Compania a lansat recent un update pentru aplicatia Google Maps, aplicatia aratand utilizatorilor care restaurante ofera livrari.

Aceasta caracteristica pentru restaurante a aplicatiei Google Maps nu va fi disponibila la nivel mondial, deoarece e disponibila in prezent numai pentru utilizatorii din SUA, Canada si Franta (unii semnaleaza ca e disponibila si in Italia).

CITESTE SI:  Acest nou dispozitiv Apple a fost amanat, se pare

Acest lucru e destul de important, deoarece autoizolarea si evitarea iesirilor pe cat posibil vor contribui la reducerea raspandirii coronavirusului, iar spitalele vor avea sansa de a gestiona mai bine afluxul de pacienti.

Aceasta nu e singura schimbare pe care acea companie o realizeaza pentru Google Maps de la aparitia coronavirusului Wuhan. Anterior, compania a implementat pe aplicatia Google Maps o noua caracteristica “temporarily closed” pentru ca clientii sa afle care locuri sunt inchise.

CITESTE SI:  Compania tehnologica care ofera 800 de milioane de dolari pentru a contracara coronavirusul Wuhan

Retineti ca aplicatia Google Maps doar va afisa pe harta restaurantele care ofera livrari la domiciliu in contextul coronavirusului Wuhan. Cine doreste sa comande ceva trebuie sa apeleze direct la un serviciu de livrare de alimente sau sa sune direct la restaurant pentru a plasa comanda.