Boeing dezvaluie un concept de avion care zboara cu 6173 de kilometri pe ora

Boeing dezvaluie un concept de avion care zboara cu 6173 de kilometri pe ora

Zborurile comerciale supersonice au fost suspendate odata cu Concorde, dar producatorii de aeronave au lucrat la concepte de avioane cu reactie ultra-rapide in ultimii ani care ne-ar putea permite sa zburam cu viteze supersonice din nou.

Ultimul concept al Boeing este un avion hipersonic care poate zbura pana la viteza Mach 5, adica cu 6173 de kilometri pe ora, de cateva ori mai rapid decat viteza sunetului.

Boeing a lansat imagini ale avionului sau cu reactie hipersonic (cu viteza de 6173 de kilometri pe ora) si dispune de o configuratie cu aripa delta si cu aripioare duble in spate si un fuselaj elegant cu un bot ascutit.

Designul va ajuta avionul Boeing cu reactie sa zboare la viteze Mach 5 si va fi capabil sa traverseze Oceanul Pacific in doar trei ore. Kevin Bowcutt, tehnician senior si cercetator al Boeing, crede ca Boeing ar fi putut crea o aeronava si mai rapida, dar a limitat-o la viteza Mach 5.

CITESTE SI:  De ce n-ar fi o idee buna ca Uber sa aiba un sistem AI care detecteaza pasagerii beti

Asta pentru ca depasirea Mach 5 necesita motoare mai avansate si materiale care nu merita efortul in acest moment. “Acest avion va va permite sa zburati peste ocean si inapoi intr-o singura zi, lucru pe care majoritatea oamenilor si l-ar dori. Asadar, de ce sa trecem peste aceasta limita de viteza si sa complicam lucrurile? Lumea pur si simplu nu e prea mare pentru a zbura mult mai rapid decat Mach 5”, a adaugat Kevin Bowcutt de la Boeing.

CITESTE SI:  Reclama Amazon la Super Bowl 2018 nu a trezit boxele inteligente Echo

Compania Boeing nu a elaborat dimensiunile acestei aeronave inca, dar mentioneaza ca va fi mai mare decat un avion business cu reactie conventional, dar mai mic decat legendarul sau 737.

Acesta ar putea avea o capacitate de pana la 100 de pasageri si o croaziera de 29 de kilometri, adica cu in jur de 9 kilometri mai mult decat Concorde. Avioanele comerciale cu care zburam in ziua de azi au croaziera de doar aproximativ 9 kilometri.

Sa nu va asteptati sa zburati cu acest avion cu viteza de 6173 de kilometri pe ora prea curand, avand in vedere ca Boeing spune ca aeronava de serie bazata pe acest concept ar putea aparea abia in 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *