fbpx

Apple foloseste drone pentru a imbunatati aplicatia Apple Maps

Apple foloseste drone pentru a imbunatati aplicatia Apple Maps

In Carolina de Nord, Statele Unite, Departamentul de Transport a autorizat efectuarea unor teste cu drone. Statul pare sa lucreze cu Apple. Compania din Cupertino a dezvaluit ca utilizeaza drone in acest stat pentru a-si imbunatati aplicatia Maps.

Desi Google Maps ar putea fi inca aplicatia principala de harti care le vine in minte multora, compania din Cupertino a efectuat progrese mari pentru a-si imbunatati propria oferta.

De fapt, potrivit unei stiri de Financial Times, se pare ca compania foloseste drone pentru a imbunatati acuratetea aplicatiei sale Maps. Compania a confirmat stirea intr-o declaratie a unui purtator de cuvant care a spus ca Apple colecteaza atat imagini aeriene, cat si de la sol, din toata lumea pentru a imbunatati aplicatia Apple Maps.

CITESTE SI:  Vanzarile slabe ale smartphone-ului iPhone X nu ingrijoreaza Samsung

De asemenea, purtatorul de cuvant a adaugat ca in curand compania va incepe sa captureze imagini aeriene suplimentare in anumite zone folosind drone. Serviciul Apple Maps a fost initial lansat cu multa valva si multe asteptari, deoarece parea ca compania a creat un rival pentru aplicatia Google Maps.

CITESTE SI:  De ce 2 milioane de dolari vor ajunge la Nintendo

Din nefericire, lansarea nu prea a decurs cum trebuie, pentru ca utilizatorii au raportat tot felul de probleme cu aplicatia, ceea ce a dus la scuze publice din partea Apple si, de asemenea, compania a mers atat de departe incat a recomandat alternative de la alte companii pana ce se va ocupa de anumite probleme.

CITESTE SI:  Ce serviciu de ride-hailing va folosi masini autonome de la Waymo

Aplicatia Apple Maps s-a imbunatatit foarte mult de atunci, iar compania si-a extins disponibilitatea indoor a cartografierii in mai multe locatii si tari.

Acestea fiind spuse, exista ingrijorari cu privire la viata privata, in special din cauza dronelor care zboara peste anumite zone, dar compania a zis, “Apple se angajeaza sa protejeze confidentialitatea oamenilor, inclusiv prelucrarea acestor date pentru a bloca chipurile si placutele de inmatriculare inainte de publicare”.

Facebook