fbpx

VIDEO: Cum iti permite Samsung sa-ti verifici gratuit de arsuri TV-ul cu ecran OLED

Cum iti permite Samsung sa-ti verifici gratuit de arsuri TV-ul cu ecran OLED

Compania Samsung din Coreea de Sud e mai cuonscuta pentru ecranele OLED din smartphone-uri, iar pentru TV-uri Samsung obisnuieste sa foloseasca alte tipuri de displayuri, cum ar fi LCD si QLED. Motivul e faptul ca displayurile OLED pot suferi arsuri.

Pentru a le reaminti oamenilor ca ecranele OLED sunt susceptibile la arsuri, compania Samsung a lansat un instrument pentru a verifica gratuit arsurile ecranelor OLED ale TV-urilor.

Stiai ca, in timp, ecranele OLED pot suferi arsuri? In caz ca nu esti familiarizat cu asta, afla ca acest lucru se intampla atunci cand lasi pe ecranul OLED imagini statice pentru perioade lungi de timp.

CITESTE SI:  De ce Nintendo Switch nu mai e pe stoc si nu se mai gaseste

Practic, acea imagine va ramane intiparita pe displayul TV-ului, chiar si dupa ce este afisat continut nou. Va ramane o aparitie fantoma a imaginii anterioare.

Nu este o intamplare deosebit de frecventa, dar se stie ca are loc din cand in cand. Cum poti afla daca ecranul tau OLED are arsuri? S-ar putea sa nu fie intotdeauna evident, dar Samsung a decis sa sa lanseze un instrument gratuit pentru detectarea arsurilor displayului, instrument gratuit care vine sub forma unui clip video de pe YouTube.

CITESTE SI:  In Romania, nu e "politically correct" sa dezvalui adevarul despre "pandemie"

Acest clip video al Samsung reda o imagine statica intr-o anumita culoare timp de cateva secunde. Acest clip video este destinat sa fie redat pe TV-ul tau (nu neaparat de la Samsung) si, daca observi anumite zone intunecate, asta inseamna ca ecranul are portiuni arse.

Deci ce se intampla cand TV-ul tau are portiuni arse? Nu exista multe optiuni, cu exceptia faptului ca il poti trimite la reparat, ceea ce ar putea fi scump daca TV-ul nu este in garantie.

CITESTE SI:  Ce anume obliga Google producatorii de smartphone-uri Android

Acestea fiind spuse, chiar daca nu intentionezi sa-l repari, exista sanse ca, in functie de cat de grava este arsura TV-ului, s-ar putea sa nici nu o observi. Dar daca ai dori sa verifici, acest instrument gratuit al Samsung poate fi la indemana.

Facebook