fbpx
De ce Samsung si-a permis sa-si poata dezactiva smart TV-urile oriunde ar fi acestea

De ce Samsung si-a permis sa-si poata dezactiva smart TV-urile oriunde ar fi acestea

Compania Samsung din Coreea de Sud isi poate dezactiva smart TV-urile de oriunde ar fi acestea, masura similara cu cea a companiei americane Apple pentru produsele sale. Exista un motiv pentru care compania din Coreea de Sud si-a permis sa-si poata dezactiva aceste dispozitive.

Unul dintre motivele pentru care magazinele companiei americane Apple nu sunt jefuite foarte des se datoreaza masurilor de securitate pe care Apple le-a implementat pentru produsele sale.

Asta pentru ca compania din Cupertino, Statele Unite, poate dezactiva dispozitivele in caz ca acestea sunt furate, ceea ce inseamna ca hotii se vor alege cu niste electronice dezactivate, adica care nu functioneaza.

CITESTE SI:  Cui ofera Apple Arcade a doua luna de testare gratuita a jocurilor

Se pare ca aceasta e o caracteristica pe care Samsung a implementat-o si in smart TV-urile sale. Intr-o postare de pe site-ul sau web, Samsung a discutat un eveniment petrecut in iulie in Africa de Sud cand niste hoti au patruns la un distribuitor si au parasit incinta cu cateva smart TV-uri Samsung.

CITESTE SI:  Cum sunt SSD-urile Samsung 970 Pro si EVO recent anuntate

Cu toate acestea, se pare ca hotii nu se vor alege cu nimic, avand in vedere ca acele smart TV-uri pot fi dezactivate de Samsung. Conform companiei din Coreea de Sud: “TV Block e o masura de securitate la distanta care detecteaza daca smart TV-urile au fost activate in mod ilegal si se asigura ca aceste dispozitive pot fi folosite doar de proprietarii care detin o dovada de cumparare valabila. Scopul TV Block e sa limiteze crearea pietelor secundare legate de vanzarea de bunuri ilegale, atat in Africa de Sud, cat si dincolo de frontierele sale. Caracteristica TV Block e deja preinstalata pe toate produsele Samsung”.

CITESTE SI:  Ce probleme de productie ar avea Apple cu iPhone XR

Important de remarcat e faptul ca acest lucru nu inseamna ca Samsung iti va dezactiva vreodata smart TV-ul, dar cu siguranta unii oameni sunt ingrijorati de faptul ca compania din Coreea de Sud e capabila sa-si dezactiveze aceste produse.