Desi compania Samsung din Coreea de Sud a devenit dominanta in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei OLED pentru ecranele de smartphone – chiar si Apple folosindu-i ecranele pentru iPhone-urile sale – pe piata ecranelor OLED de smart TV-uri la conducere se afla LG.
TV-urile LG au uimit testerii cu abilitatea lor de a controla precis lumina. Fiecare pixel se lumineaza pe cont propriu, spre deosebire de tehnologia QLED pe care Samsung se bazeaza si care inca foloseste iluminare LED in spatele unui filtru.
Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba in curand, avand in vedere ca gigantul Samsung din Coreea de Sud a anuntat in octombrie ca investeste 11 miliarde de dolari pana in 2025 pentru a construi o fabrica capabila sa produca ecrane TV QD-OLED care se ilumineaza de la sine cu adevarat.
Compania din Coreea de Sud a incercat sa produca TV-uri cu aceasta tehnologie la inceputul acestui deceniu. Dar compania Samsung a renuntat, sustinand ca arsurile reprezinta o problema si ca din acest motiv smart TV-urile cu ecrane OLED vor avea o durata de viata redusa.
Acum, doi cercetatori Samsung au publicat o lucrare in Nature cu privire la noua tehnologie de ecran quantum dot LED care se bazeaza pe fosfura de indiu in loc de cadmiu toxic si care are o durata de viata de pana la 1 milion de ore.
Designul lor imbunatatit pare sa creasca eficienta prin prevenirea oxidarii si a pierderilor de energie al TV-urilor. Faptul ca Samsung vrea sa investeasca acea suma de 11 miliarde de dolari pentru construirea de ecrane QD-OLED cu durata de viata de 1 milion de ore indica faptul ca compania Samsung din Coreea de Sud e sigura ca va rezolva orice nereguli in curand. E doar o chestiune de timp pana ce vom vedea noi TV-uri de la compania din Coreea de Sud pe rafturi.