fbpx
Vitezele la internet necesare pentru a folosi Stadia - serviciu de streaming de jocuri

Vitezele la internet necesare pentru a folosi Stadia – serviciu de streaming de jocuri

Google a dezvaluit serviciul de streaming de jocuri numit Stadia acum cateva zile. Serviciul va permite utilizatorilor sa transmita jocuri prin streaming in browserul Chrome, prin Chromecast si pe smartphone-urile Pixel.

Deoarece totul este propulsat de structura cloud masiva a Google, va fi posibil sa rulati jocuri de nivel de consola chiar si pe un smartphone.

Evident, streaming-ul acestor jocuri necesita o conexiune buna la internet, iar Google a dezvaluit acum cerintele de viteza la internet pentru serviciul Stadia de streaming.

CITESTE SI:  Pentru ce dispozitive ar putea dezvolta Apple noi cipuri

Directorul Google Stadia, Phil Harrison, a spus celor de la Kotaku ca, pentru a transmite gaming la rezolutie 1080p si la 60 de cadre pe secunda, se recomanda sa ai o viteza la internet de 25Mbps.

Stadia foloseste de fapt o viteza mai mica decat atat, dar este recomandat sa aveti o viteza de 25Mbps. Serviciul de streaming de jocuri Stadia este de fapt capabil sa transmita gaming si la rezolutie 4K si 60 de cadre pe secunda.

CITESTE SI:  Ruleaza Windows 95 in browser-ul tau

Phil Harrison de la Google a spus ca, in acest caz, se recomanda sa ai o viteza la internet de 30Mbps. Jucatorii vor obtine o rezolutie mai mica daca au o latime de banda mai mica, iar serviciul Stadia va oferi rezolutia corespunzatoare pentru viteza la internet pe care jucatorii o au.

Avand in vedere ca serviciul nu necesita un set-up box sau o consola, cel mai simplu mod prin care puteti juca jocuri la TV este printr-un adaptor Chromecast.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 34 - Care e ultimul joc jucat

De asemenea, utilizatorii si jucatorii vor putea transmite jocuri prin streaming in browserul Chrome in doar cateva secunde si va fi posibila rularea acestora chiar si pe smartphone-urile Google Pixel. Serviciul de streaming Stadia se va lansa in urmatoarele luni, iar compania Google din Statele Unite spune ca va dezvalui informatii despre preturi in vara acestui an.