fbpx

Va avea consola PS5 compatibilitate cu jocurile vechi?

Va avea consola PS5 compatibilitate cu jocurile vechi

Noua consola de jocuri PS5 va fi lansata de compania Sony din Japonia in acest an si va fi cea mai performanta consola PlayStation. Dar exista o ingrijorare: va avea PS5 compatibilitate pentru jocurile consolelor PlayStation mai vechi ale companiei japoneze Sony? Conform unor noi informatii, s-ar putea ca va avea compatibilitate cu toate PlayStation-urile de dinaintea sa.

Cand vine vorba despre compatibilitatea retroactiva de pe console, putem spune ca compania Microsoft a fost mai descurcareata decat Microsoft. De exemplu, PS4 accepta compatibilitate retroactiva cu jocurile PS3 si atat, in timp ce Xbox One accepta jocurile vechi originale Xbox si Xbox 360.

CITESTE SI:  Cum vrea Mozilla sa ofere un mod criptat de navigare super privata pentru browserul Firefox

Cu toate acestea, intr-un tweet de @Renak_schedule, s-a descoperit ceea ce pare a fi un tweet al Sony in care se dezvaluie o idee a companiei pentru ca consola PS5 sa aiba compatibilitate retroactiva cu PS4, PS3 si PS2, dar si cu primul PlayStation, prin folosirea gamingului in cloud.

Practic se creeaza o masina virtuala pe Sony PS5 (la fel cum utilizatorii Mac pot rula Windows prin Boot Camp), iar gamerii pot juca prin streaming pe PS5 jocuri concepute pentru pentru consolele mai vechi.

CITESTE SI:  Produsul cu care Google va realiza cu Apple, spun surse

Intr-o anumita masura, Sony are deja aceeasi idee de compatibilitate si pentru PS4, pentru ca, prin intermediul serviciului de streaming PS Now, gamerii pot juca productii PS3 mai vechi.

Cu toate acestea, problema este ca jucatorii vor trebui sa plateasca pentru jocurile pe care deja le detin, ceea ce poate fi deranjant si un cost suplimentar pe care unii s-ar putea sa nu fie dispusi sa-l plateasca.

CITESTE SI:  De ce iPhone X nu poate rula jocul Fortnite la 60FPS

Acest brevet pare a fi o extensie a acestui lucru, dar presupunand ca Sony poate gasi o cale de a verifica achizitiile de continut de gaming, aceasta caracteristica ar fi excelenta.

De asemenea, cu compatibilitatea retroactiva, consola Sony PS5 ar deveni o achizitie mai convingatoare, deoarece gamerii vor putea accesa o multime de jocuri mai vechi in timp ce le asteapta pe cele noi pentru PS5.