fbpx

Pretul la care s-a vandut o copie a jocului Super Mario Bros. din anii ’80

Pretul la care s-a vandut o copie a jocului Super Mario Bros. din anii '80

O copie a jocului Super Mario Bros. pentru NES din anii ’80 s-a vandut recent la o licitatie. Pretul este fabulos. Vanzatorul care a vandut jocul la acest pret este o persoana care s-a decis sa nu-si divulge identitatea.

O parte din banii din vanzarea de la licitatie au fost directionati catre casa de licitatie, iar restul sumei a mers la proprietar, adica la vanzatorul copiei.

O copie aproape impecabila a Super Mario Bros. pentru NES s-a vandut pentru 660.000 de dolari la o licitatie. La acea licitatie au participat 13 participanti, iar din acea suma, 550.000 de dolari au ajuns la proprietarul original al jocului.

CITESTE SI:  Ce pret are controlerul Xbox de editie foarte limitata

Aceasta copie vanduta e una dintre cele mai vechi versiuni compacte ale jocului pe care le poti cumpara in Statele Unite (Super Mario Bros. a fost disponibil in 11 variante diferite de cutii, potrivit WATA Games).

Heritage Auctions, firma care a supravegheat vanzarea jocului, a declarat pentru ArsTechnica ca exemplarul dateaza din 1986. Exemplarul a fost cumparat in calitate de cadou de Craciun. De atunci, acel exemplar a fost depozitat peste 4 decenii intr-un sertar de birou. “Nu m-am gandit deloc la asta”, conform vanzatorului anonim al jocului Super Mario Bros. din anii 80.

CITESTE SI:  Drona DJI Mavic Air 2. Pret si timp de zbor

Copia de 660.000 de dolari s-a vandut la un pret enorm, mai ales ca consola Nintendo PlayStation, un prototip unic si istoric, s-a vandut la “doar” 360.000 de dolari la o licitatie anul trecut. Unii l-au criticat pe cumparator si cred ca sunt necesari metri-cubi de nebunie pentru a cumpara astfel de lucruri la preturi de sute de mii de dolari, mai ales daca nu e in scop de investitie.

CITESTE SI:  Cum e noua masina Tesla Model Y anuntata oficial

Mai recent, cineva a cumparat cu 156.000 de dolari o copie impecabila a jocului Super Mario Bros. 3. E surprinzator ca unii oameni ar cumpara astfel de lucruri la astfel de preturi.

Ce parere ai despre faptul ca o copie a jocului Super Mario Bros. din anii ’80 s-a vandut la un pret de 660.000 de dolari la o licitatie? Crezi ca s-a exagerat cu acest pret? Sau esti de parere ca pretul e unul justificat si ca copia e un articol de colectie extraordinar?