Companiei Valve din Statele Unite – care administreaza magazinul de jocuri Steam – i s-a intentat un proces. Compania Valve si magazinul de jocuri Steam sunt acuzate pentru ceva anume.
Cand vine vorba despre cumpararea de jocuri online, Steam de la Valve este unul dintre principalele magazine de pe piata acum. Cu toate acestea, se pare ca nu toata lumea e incantata de faptul ca o companie precum aceasta controleaza o parte enorma din piata.
Asa ca a fost intentat un proces impotriva companiei Valve, compania fiind acuzata ca foloseste dominanta Steam pe piata pentru a impiedica concurenta la preturi.
Conform procesului, acel magazin foloseste o clauza care se numeste „Natiunea cea mai favorizata”. Pentru cei nefamiliarizati, aceasta este o clauza in care furnizorii trateaza un client la fel cum acestia trateaza alti clienti, ceea ce inseamna ca toti clientii sunt tratati in mod egal, dar se pare ca astfel de clauze sunt privite in mod diferit de diverse guverne din lume.
Asta inseamna ca, atunci cand un dezvoltator plaseaza un pret pe un joc pe magazinul Steam al Valve, dezvoltatorul mentine acel pret pe toate platformele. Asa ca, de exemplu, daca un joc ar fi vandut cu 60 de dolari pe Steam, ar trebui sa aiba acelasi pret si pe magazinul de jocuri Epic Games Store.
Acest lucru a fost subliniat intr-o documentatie de pe site-ul magazinului Steam care indica faptul ca, desi dezvoltatorii si editorii sunt responsabili cu stabilirea si gestionarea preturilor jocurilor lor, Valve va revizui acele preturi, va ajusta preturile propuse.
Din cauza acestui lucru, oameni precum CEO-ul Tim Sweeney al Epic Games cred ca asta inseamna ca compania Valve are in cele din urma un cuvant mai important de spus, ceea ce unora li se pare inadmisibil.