fbpx
Microsoft despre streaming-ul de jocuri pe dispozitivele Apple

Microsoft despre streaming-ul de jocuri pe dispozitivele Apple

Acum ceva timp, Apple si-a exprimat dorinta de a permite servicii de streaming de jocuri pe dispozitivele sale mobile, dar cu conditia ca dezvoltatorii sa-si listeze individual jocurile in App Store, daca acestea sunt disponibile si in serviciul de streaming.

Apple sustine ca acest lucru e necesar pentru a putea analiza jocurile pentru a se asigura ca nu contravin termenilor si conditiilor. Acest lucru nu e foarte realist, deoarece unele servicii de streaming pot avea sute de jocuri si ar fi un proces lung listarea lor individuala.

CITESTE SI:  Consola de jocuri portabila care va fi compatibila cu Windows 11

Dar Microsoft spera sa poata lucra cu compania din Cupertino. Vorbind pentru The Verge intr-un interviu, Phil Spencer de la Microsoft a dezvaluit ca compania e dispusa sa colaboreze cu Apple pentru a-si aduce serviciul de streaming pe dispozitivele iOS.

Potrivit lui Spencer de la Microsoft: “Suntem dispusi sa lucram cu ei la siguranta si alte lucruri. Noi operam o platforma care se concentreaza pe siguranta si securitate. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru noi la Xbox”.

CITESTE SI:  Ce tip de continut despre Holocaust interzice Facebook

El a mentionat, de asemenea, ca, intre timp, cel mai probabil se va opta pentru browserul Safari al Apple, adica Microsoft va permite rularea serviciului de jocuri Xbox Game Pass Ultimate in browserul Safari pentru dispozitivele Apple.

Spencer mentioneaza, de asemenea, ca Apple e deschisa ideii unei aplicatii native de streaming de jocuri pentru dispozitivele iOS, dar, pana cand nu se depasesc obstacolele, Microsoft va opta pentru browserul Safari pentru dispozitivele acelei companii.

CITESTE SI:  Ce tablete vor deveni compatibile cu tastaturile si mouse-urile de gaming

“Nu, cei de la Apple raman deschisi pentru experienta de utilizare pe care o dorim. Dar avem aceasta cale a unui browser care functioneaza pentru noi, pe care vom avansa si pe care vom construi, ceea ce ne ofera acces la o multime de dispozitive. Daca dispozitivul poate rula un browser web capabil, ii vom putea furniza jocuri prin streaming, ceea ce e destul de interesant”, potrivit lui Phil Spencer de la Microsoft.