Prin scanarea creierelor unor adulti special alesi, cercetatorii au gasit la acest grup de oameni ca au o regiune care raspunde mai mult la personajele animate decat in cazul altor imagini. Cercetatorii au numit-o „Regiunea Pokemon”. Mai important, aceasta metoda de cercetare ofera o noua perspectiva a modului in care creierul organizeaza informatiile vizuale. Acea regiune a creierului a fost dezvaluita la adultii care au jucat Pokemon cand erau mici.
Exista un motiv pentru care, atunci cand crestem, se pune un accent deosebit pe tipul de muzica pe care o ascultam, pe ceea ce citim si pe serialele pe care le urmarim.
Aceste lucruri contribuie la dezvoltarea creierelor noastre pe masura ce crestem si ne maturizam. Ei bine, intr-un studiu interesant publicat in revista Nature Human Behaviour, aflam ca adultii care au jucat Pokemon atunci cand erau mici au dezvoltat in organul gandirii ceea ce cercetatorii numesc „Regiunea Pokemon”.
Aceasta descoperire a regiunii le-a permis cercetatorilor sa inteleaga mai bine cum raspund unii mai mult la personajele animate fata de alte imagini si cum organizeaza creierul informatiile vizuale.
Nu este un studiu foarte mare, avand in vedere ca a implicat doar 11 adulti care sunt jucatori Pokemon experimentati care au jucat jocul cand aveau 5-8 ani si din nou la varsta adulta.
De asemenea, cercetatorii i-au comparat pe acestia cu 11 adulti incepatori si au descoperit ca o anumita regiune a creierului, cunoscuta sub numele de occipitotemporal sulcus, a fost mai receptiva la cei care au jucat jocul cand erau mici.
Acum, cercetatorii sunt interesati sa afle daca sunetele pe care Pokemon le genereaza – si care sunt unice pentru personajele sale – ar putea dezvalui o regiune Pokemon si in partea auditiva a creierului la adulti.