fbpx

iPhone-urile si iPad-urile vor fi compatibile cu aceste controlere de console de jocuri

iPhone-urile si iPad-urile vor fi compatibile cu aceste controlere de console de jocuri

Jocurile mobile pot fi jucate pe ecranul touchscreen, dar de obicei un controler fizic extern imbunatateste experienta de gaming. Compania Apple din Statele Unite a anuntat ce controlere de console de jocuri vor fi compatibile cu iPad-urile si iPhone-urile.

Desi majoritatea jocurilor mobile pot fi jucate folosind comenzile de pe ecran (de exemplu, pe iPhone-uri si iPad-uri), exista unele jocuri care ar putea beneficia de utilizarea unui gamepad extern.

Cu toate acestea, acest lucru prezinta la randul sau o problema, pentru ca gamerii vor trebui sa cheltuiasca bani pentru un accesoriu separat. Vestea buna e ca, pana acum, o multime de dispozitive mobile sunt deja compatibile cu controlerele consolelor PS4 si Xbox One.

CITESTE SI:  O carcasa de iPhone in forma de arma a fortat un aeroport sa-si inchida terminalul

Dar cum ramane cu gamepad-urile consolelor de ultima generatie? Daca esti proprietarul unei console Xbox Series X sau Series S, vei fi incantat de faptul ca compania Apple din Statele Unite a precizat intr-un document de asistenta ca lucreaza cu compania americana Microsoft pentru a compatibiliza controlerele Xbox Series X si Series S cu iPhone-urile si iPad-urile.

CITESTE SI:  Cum vrea reteaua sociala Facebook sa-si imbunatateasca securitatea

Avand in vedere ca noile console de jocuri Xbox de la compania Microsoft din Statele Unite au fost lansate recent, e grozav ca Apple intentioneaza deja sa ofere asistenta pentru noile controlere de jocuri.

De fapt, exista anumite indicii in cea mai recenta versiune iOS 14.3 beta ca s-ar putea sa apara compatibilitate si pentru controlerul Sony DualSense al consolei PS5.

CITESTE SI:  China este ingrijorata ca Pokemon GO le-ar putea expune bazele militare

Deci e posibil ca iPhone-urile si iPad-urile vor fi compatibile si cu gamepad-ul lui PS5, atunci cand se va lansa iOS 14.3. Din pacate, controlerul consolei de jocuri Nintendo Switch nu este compatibil in prezent cu iPhone-urile si iPad-urile si nu exista vreo intentie publica ca se lucreaza acum la asta. Acest lucru e destul de dezamagitor, dar poate ca Apple si Nintendo vor lucra impreuna la ceva in viitor.