fbpx

In ce forma soseste Google Stadia oficial pe iOS

In ce forma soseste Google Stadia oficial pe iOS

Compania Google din Statele Unite a anuntat astazi oficial ca serviciul sau de jocuri in cloud Stadia va fi lansat in cele din urma pentru iPhone-urile si iPad-urile companiei Apple din Statele Unite, dar nu ca aplicatie iOS.

De fapt, Google urmeaza exemplul companiei americane Microsoft si lanseaza o aplicatie web Stadia (de browser) pentru a nu fi impiedicata de restrictiile App Store ale Apple.

Google sustine ca a construit o aplicatie web a serviciului Stadia care va rula in versiunea mobila a browserului Safari al Apple pentru iOS, similar cu modul in care Microsoft intentioneaza sa ofere serviciul sau de gaming xCloud pe iOS candva in viitor.

CITESTE SI:  VIDEO: Un clip video arata performanta lui iPhone 6s dupa si inaintea inlocuirii bateriei

Google intentioneaza sa lanseze aplicatia sa web Stadia inaintea celei de la Microsoft, in saptamanile urmatoare. La sfarsitul lunii august, Apple si-a clarificat regulile cu privire la jocurile in cloud, comunicand furnizorilor Google si Microsoft ca aplicatiile lor iOS nu au fost permise in App Store din cauza restrictiilor pe care Apple le impune pentru aplicatiile care redau prin streaming jocuri pe iPhone si iPad.

CITESTE SI:  Telefonul HTC U11 EYEs a fost anuntat oficial - specificatii

Mai tarziu, Apple si-a relaxat restrictiile dupa criticile publice din partea Microsoft si a altor persoane, dar App Store impune in continuare companiilor sa-si listeze jocurile iOS individuale pe App Store pentru a fi analizate.

Microsoft a declarat ca acest compromis ofera o experienta negativa pentru consumatori, dupa care s-a decis sa dezvolte in schimb o aplicatie web (de browser) a serviciului xCloud pentru iOS.

CITESTE SI:  Profitul pe care Apple il va avea pentru fiecare iPad Pro vandut

Acum, Google are in vedere acelasi lucru. Anuntul de testare iOS coincide cu aniversarea de un an a serviciului Stadia care a fost lansat in toamna anului trecut.

De asemenea, Google a anuntat ca primele sale jocuri free-to-play vor sosi pe serviciul Stadia, dupa ce a dezvaluit mai devreme in aceasta saptamana ca versiunea de baza a jocului Destiny 2 va putea fi jucata chiar si de utilizatorii serviciului Stadia cu nivel gratuit.