fbpx

Despre Steam China, platforma pentru China a companiei Valve

Despre Steam China, platforma pentru China a companiei Valve

Analistul de gaming Daniel Ahmad a dezvaluit ca compania Valve din Statele Unite va lansa Steam China, o varianta pentru piata chineza a platformei sale de pe care se pot cumpara jocuri. S-au dezvaluit anumite informatii importante despre platforma Steam China a companiei Valve.

Steam China va deveni versiune beta publica pe 9 februarie, potrivit analistului din industria jocurilor, Daniel Ahmad. Platforma va fi disponibila doar in acea tara si va include doar jocuri aprobate de guvernul tarii.

CITESTE SI:  Ce crestere surprinzatoare a avut businessul PC al Intel

Dota 3 si CS:GO vor fi printre primele jocuri pe care Valve le va oferi prin Steam China si se pare ca jucatorii chinezi vor trebui sa se inscrie pe acea platforma pentru a juca acele jocuri.

Compania Valve din Statele Unite lucreaza la Steam China impreuna cu editorul chinez Perfect World din 2018 si, la inceputul acelui an, a dezvaluit ca va lansa aceasta platforma la inceputul anului 2021.

CITESTE SI:  Ce noi masuri de siguranta ofera Lyft pentru pasagerii sai

Nu e clar ce inseamna aceasta platforma pentru viitorul variantei internationale a platformei Steam a companiei Valve. Potrivit lui Ahmad, conturile actuale vor functiona cu ambele versiuni ale platformei, dar si majoritatea jocurilor, cu conditia sa existe o varianta a jocului creata special pentru piata chineza.

In starea actuala, este inca posibil sa accesezi de pe teritoriul chinez varianta internationala a platformei companiei Valve, dar acest lucru s-ar putea sa nu mai fie posibil daca acea tara decide sa interzica varianta internationala.

CITESTE SI:  De ce Samsung critica smartphone-urile iPhone 12 ale Apple

Daca acest lucru s-ar intampla, gamerii Steam China ar pierde accesul la o multime de jocuri. Si nu e ca si cum aceasta ar fi o ingrijorare nefondata.

La sfarsitul anului trecut, compania Apple a eliminat aproximativ 39.000 de jocuri din App Store din China pentru ca nu aveau un numar ISBN de la guvernul chinez. Unele publicatii au incercat sa contacteze compania Valve pentru a oferi anumite clarificari.