fbpx

De ce Walmart nu mai afiseaza jocuri video violente in magazinele sale

De ce Walmart nu mai afiseaza jocuri video violente in magazinele sale

Walmart a declarat vineri ca a solicitat magazinelor sale din Statele Unite sa nu mai afiseze demonstratii cu jocuri video violente, dar compania americana nu a realizat modificari in politica sa privind vanzarea armelor de foc in magazinele sale.

Intr-un mesaj intern, Walmart le-a cerut angajatilor sa scoata imediat jocurile video violente din magazine. Cel mai mare retailer de arme din Statele Unite – care a fost presat sa-si schimbe politicile privind vanzarea de arme – a declarat ca a luat masuri in urma mortii a 31 de persoane in urma atacurilor armate violente din Texas si Ohio, dintre care unul avand loc la un magazin Walmart.

CITESTE SI:  De-asta companiei China Telecom i s-ar putea interzice operarea in SUA

Intre timp, o petitie initiata de un lucrator Walmart din California – pentru a protesta impotriva vanzarilor de arme de foc ale retailerului – a adunat peste 50.000 de semnaturi.

Acel angajat – care a inceput petitia – a spus pentru Reuters ca inlaturarea demonstratiilor de jocuri video violente din magazine este buna, dar nu suficienta. “Ma indoiesc ca jocurile video violente sunt cauza pentru ceea ce vedem in Statele Unite”.

CITESTE SI:  Facebook va interzice aceste anunturi electorale pentru americani

Compania Walmart a spus pentru Reuters ca nu si-a schimbat politicile in privinta vanzarii de arme de foc in magazinele sale. Dar, la presiunea publica, Walmart a ridicat limita de varsta minima pentru achizitia de arme de foc.

“Avand in vedere legile incredibil de permisive ale natiunii noastre cu privire la armele de foc, va rugam sa asigurati siguranta clientilor, angajatilor si comunitatilor pe care le deserviti in fiecare zi”, spune presedintele Federatiei Americane a Profesorilor companiei Walmart care detine magazinele.

CITESTE SI:  Motivele pentru care Apple nu doreste un incarcator comun pentru toate smartphone-urile din lume

Actiunile s-au prabusit luni dupa ce presedintele Donald Trump din Statele Unite, ca raspuns la atacurile armate in masa, a cerut incetarea glorificarii violentei si a dat vina pe jocurile video violente pentru ceea ce s-a intamplat in Texas si Ohio.

Sursa imagine: Flickr.com

Facebook