fbpx

De ce Sony va aduce jocurile PlayStation si pe smartphone-uri

De ce Sony va aduce jocurile PlayStation si pe smartphone-uri

Conform unor noi stiri, compania Sony din Japonia va aduce unele dintre jocurile sale PlayStation pe dispozitive mobile precum smartphone-urile, asta desi in trecut jocurile sale mobile nu prea au avut priza la public.

Productiile de gaming ale companiei Sony din Japonia sunt aproape exclusive pentru platforma sa PlayStation. Compania din Japonia a lansat in trecut si jocuri mobile si chiar si smartphone-uri de gaming precum Xperia Play, dar rezultatele au fost mediocre.

CITESTE SI:  Ce pret au aceste casti pentru gamerii mobili

Nu e clar daca motivul e ca atunci nu era oportun sau faptul ca nu erau jocurile potrivite, dar Sony nu renunta. In timpul unei sesiuni cu investitorii, presedintele si CEO-ul Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, a dezvaluit planurile companiei de a aduce unele dintre cele mai importante francize PlayStation pe smartphone-uri.

El invoca faptul ca compania Sony din Japonia a avut destul de mult succes atunci cand a lansat niste jocuri pe PC-uri si ca trecerea la dispozitivele mobile e justificata. Acesta e motivul principal al initiativei.

CITESTE SI:  ZTE lanseaza smartwatch-ul mamorino in Japonia

Potrivit lui Ryan: “PlayStation detine un catalog divers de diverse proprietati intelectuale first-party care pot face tranzitia la gaming de smartphone si sa complementeze colectia noastra de gaming AAA sau cele de servicii live. Exploram piata mobila cu niste franzize PlayStation uimitoare”.

Francizele PlayStation ale companiei din Japonia includ God of War, Gran Turismo, The Last of Us si asa mai departe. Nu suntem siguri cum vor putea fi jucate aceste jocuri Sony pe smartphone-uri, dar compania japoneza de gaming Nintendo si-a putut adapta unele dintre francizele sale pentru a putea fi jucate pe smartphone-uri, iar unele dintre acestea sunt destul de populare. Deci se poate si pentru Sony. Ce parere ai despre asta? Crezi ca gamerii vor juca jocurile PlayStation si pe smartphone-uri?