fbpx

De ce Sony inchide magazinele pentru consolele de jocuri PS3, PS Vita si PSP

De ce Sony inchide magazinele pentru consolele de jocuri PS3, PS Vita si PSP

Compania japoneza Sony a anuntat ca va inchide magazinele online de jocuri pentru consolele PS3, PS Vita si PSP. Inchiderea va avea loc in urmatoarele luni. Exista motive pentru care compania japoneza a decis sa inchida acele magazine.

Saptamana trecuta, s-a dezvaluit ca compania Sony din Japonia va inchide magazinele sale de jocuri pentru consolele PS3, PS Vita si PSP. Avand in vedere cat de vechi sunt aceste console si ca compania Sony din Japonia isi concentreaza deja resursele pe PS5, aceasta stire nu a fost foarte surprinzatoare.

CITESTE SI:  Sony va intra agresiv in gaming-ul mobil

Potrivit unei postari de pe pagina de asistenta a Sony, s-a confirmat ca magazinele pentru PS3, PS Vita si PSP se vor inchide incepand cu 2 iulie. Inchiderea initiala se va aplica pentru PS3 si PSP, in timp ce cel pentru PS Vita se va inchide pe 24 august, deci dupa doua luni.

Deci, ce inseamna aceasta inchidere pentru gamerii care au cumparat jocuri de acolo? Practic, inchiderea inseamna ca jucatorii Sony nu vor mai putea cumpara jocuri noi sau sa cumpere elemente in-game pentru consolele lor.

CITESTE SI:  Pe 12 martie am putea face cunostinta cu primul smartphone VAIO

Cu toate acestea, gamerii vor fi in continuare capabili sa redescarce si sa joace jocurile video pe care le-au cumparat anterior pentru consolele lor PS3, PS Vita si PSP, sa acceseze clipurile pe care le-au cumparat anterior si sa cumpere productii de gaming cu vouchere PlayStation Plus.

Consolele in sine ale Sony nu vor fi afectate, asa ca poti juca jocurile ca inainte. Doar ca, dupa acele date, nu vei mai putea cumpara productii din acele magazine. Dar poti oricand cumpara productii in format fizic, presupunand ca inca sunt disponibile in magazinele fizice.

CITESTE SI:  O imagine spion cu displayul viitorului smartphone Sony Xperia Z4

Ce parere ai despre faptul ca compania Sony din Japonia isi inchide magazinele pentru consolele de jocuri PS3, PS Vita si PSP? Crezi ca unii gameri vor fi dezamagiti de aceasta decizie a companiei japoneze?