fbpx

De ce PlayStation boicoteaza Facebook

De ce PlayStation boicoteaza Facebook

Brandul PlayStation al companiei Sony din Japonia a organizat un boicot propriu asupra retelei sociale Facebook din Statele Unite. Pentru acest boicot, PlayStation suspenda publicitatea si continutul neplatit de pe reteaua sociala.

Brandul PlayStation al Sony este cel mai recent brand care se alatura celorlalte companii care au incetat sa mai transmita reclame pe Facebook si Instagram, informeaza GamesIndustry.biz.

PlayStation se alatura acelor branduri pentru a boicota asupra modului in care compania FB gestioneaza discursurile motivate de ura. Intr-o declaratie pentru GamesIndustry.biz, PlayStation a declarat ca “pentru a sustine campania, am suspendat la nivel global activitatea noastra pe Facebook si Instagram, inclusiv publicitatea si continutul neplatit, pana la sfarsitul lunii iulie”.

CITESTE SI:  Cum poti juca jocul Sonic the Hedgehog in AR cu un tatuaj

Boicotul are acum peste 300 de participanti, iar organizatorii sai solicita si o extindere internationala. Pana in acest moment, Facebook nu prea a oferit puncte de vedere cu privire la boicot, iar un vicepresedinte al FB a declarat agentilor de publicitate ca nu-si va schimba politicile din cauza presiunii asupra venitului.

CITESTE SI:  De ce au nevoie gamerii pentru a fi buni la jocuri, conform NVIDIA

In mod surprinzator, chiar daca sute de branduri importante si-au suspendat reclamele pentru iulie, bilantul de venituri al retelei sociale FB nu a fost afectat aproape deloc.

Potrivit CNN, doar cativa dintre cei top 25 cheltuitori de pe reteaua sociala FB si-au suspendat campaniile de publicitate. In orice caz, optica acestui boicot nu este excelenta pentru Facebook, companie care continua sa se confrunte cu o imagine nefavorabila.

CITESTE SI:  Cum are de gand Telltale Games sa termine realizarea jocului The Walking Dead

Ramane sa vedem daca compania va realiza schimbari concrete sau nu, dupa boicotul din partea Sony PlayStation si a altor branduri. Saptamana trecuta, reteaua sociala Facebook a anuntat ca va adauga avertismente la postarile politicienilor care incalca regulile. De asemenea, a eliminat conturile legate de miscarea “boogaloo”.