fbpx

De ce Microsoft va reduce numarul jocurilor lansate pe Nintendo Switch

De ce Microsoft va reduce numarul jocurilor lansate pe Nintendo Switch

Compania Microsoft din Statele Unite a anuntat ca va reduce numarul de jocuri pe care le va lansa pentru consola Nintendo Switch. Motivul nu e faptul ca compania din Statele Unite nu mai e intr-o relatie de camaraderie cu compania japoneza.

Producatorii de console de gaming adora exclusivitatile, deoarece acestea ii tenteaza pe gameri pentru a incerca platforma lor software si hardware.

Dar din cand in cand apar si colaborari. De exemplu, jocul Super Smash Bros. Ultimate de la Nintendo a inclus personajele Banjo si Kazooie de la Microsoft, iar apoi si personaje din Minecraft.

CITESTE SI:  De ce Samsung a retras un update pentru smartphone-ul Galaxy S10

Apoi, au aparut si jocuri Xbox exclusive, cum ar fi Cuphead si Ori si Will of the Wisps care in cele din urma au aparut pe consola Nintendo Switch.

Dar acum noi informatii indica faptul ca in viitor nu ar trebui sa ne asteptam la o gramada de jocuri Microsoft si Xbox pentru consola Nintendo Switch.

CITESTE SI:  Noua companie care ar dezvolta propriile cipuri ARM

Asta potrivit lui Phil Spencer de la Microsoft care, in timpul unui interviu pentru Kotaku, a declarat ca aducerea jocurilor Microsoft pe Nintendo Switch nu este sustenabila.

El mentioneaza: “Pentru a lansa jocuri pe Switch, ar trebui sa avem undeva un ecosistem Xbox complet. Iar asta inseamna probabil lucruri precum Live si Game Pass si altele”.

Cu toate acestea, asta nu inseamna ca relatia dintre Microsoft si compania japoneza s-a deteriorat. De fapt, e exact opusul. Potrivit lui Spencer: “Avem o relatie apropiata cu Nintendo si consideram ca munca noastra e foarte sinergetica, in ceea ce priveste incercarea de a creste piata. Fiecare conversatie pe care o purtam cu ei este foarte facila”.

CITESTE SI:  Cum sunt primele monitoare de gaming IPS din lume cu un timp de raspuns de 1ms ale LG

Acest lucru nu inseamna ca compania Microsoft din Statele Unite nu va mai lansa jocuri pe Switch, ci doar ca gamerii cu console Nintendo Switch nu ar trebui sa aiba prea mari asteptari.