fbpx

De ce jocurile Sony pentru consola de jocuri PS5 nu vor fi compatibile cu PS4

De ce jocurile Sony pentru consola de jocuri PS5 nu vor fi compatibile cu PS4

Compania Sony din Japonia a explicat de ce jocurile sale pentru consola de jocuri PS5 nu vor fi compatibile cu PS4. Este vorba in principal despre continutul de gaming creat chiar de compania japoneza pentru PS5. Pe cand compania americana Microsoft gandeste intr-un mod diferit.

Ori de cate ori o consola de jocuri de noua generatie este lansata, de obicei dezvoltatorii fac continutul de gaming disponibil pentru ambele generatii. Asta pentru a facilita tranzitia, dar si pentru a se asigura ca proprietarii generatiei actuale nu se simt lasati de izbeliste.

CITESTE SI:  VIDEO: GoPro Hero este o noua camera de actiune care vine la un pret mic

Cu toate acestea, se pare ca compania Sony din Japonia nu va adopta aceasta masura pentru PS5 si PS4, in special pentru continutul de gaming pe care il dezvolta pe cont propriu.

Intr-un interviu pentru GamesIndustry.biz, CEO-ul Jim Ryan al Sony Interactive Entertainment a declarat: “Intotdeauna am crezut in generatii. Credem ca atunci cand intampini dificultati in timpul crearii unei generatii noi de console, aceasta ar trebui sa includa functii si beneficii pe care generatia anterioara nu le include. In opinia noastra, dezvoltatorii trebuie sa produca jocuri care pot profita la maximum de noile caracteristici”.

CITESTE SI:  Cat de multe date colecteaza WhatsApp despre utilizatori

Sony pare sa gandeasca diferit de Microsoft. Compania Microsoft din Statele Unite s-a angajat ca, cel putin pentru primii doi ani, continutul sau pentru Xbox Series X sa poata fi disponibil si pentru consola Xbox One.

S-ar putea sa fie dezamagitor ca continutul de gaming PS5 nu va functiona pe PS4, dar daca ai de gand sa cumperi o consola de jocuri PS5 de la Sony, atunci nu ar trebui sa fie un capat de tara.

CITESTE SI:  Ce pret are noua camera mirrorless Nikon Z50 mai ieftina

De asemenea, Jim Ryan de la Sony a indicat ca consola de jocuri Sony PS5 nu va fi neaparat ieftina in comparatie cu PS4. Acest lucru pare sa contravina intentiilor companiei Microsoft care intentioneaza sa lanseze console de jocuri Xbox One X mai ieftine decat PS5.