fbpx

De ce consola Steam Deck a Valve s-ar putea sa nu ruleze toate jocurile Steam

De ce consola Steam Deck a Valve s-ar putea sa nu ruleze toate jocurile Steam

Consola Steam Deck a fost anuntata recent de compania Valve din SUA si s-a dezvaluit ca se va vinde la un pret de 399 de dolari. Acesta e un dispozitiv care va putea rula jocuri de pe Steam. Insa, conform unei noi stiri, nu toate jocurile vor putea rula pe Steam Deck.

Ieri, compania Valve din Statele Unite a anuntat Steam Deck. Acesta e in esenta un PC portabil care iti va permite sa joci jocuri in miscare.

CITESTE SI:  De ce se crede ca Razer a anulat smartphone-ul Razer Phone 3

Dar se pare ca nu toate productiile de gaming vor fi compatibile cu acea consola. Acest lucru se datoreaza faptului ca consola Steam Deck e propulsata de sistemul de operare Linux.

Asta inseamna ca compatibilitatea nu e de 100%. Compania Valve din Statele Unite a inclus un soft care se numeste Proton si care permite portarea de jocuri pe Linux.

Dar, conform publicatiei Kotaku, nici acest lucru nu asigura o compatibilitate de 100%. Pana acum, se pare ca exista 4 productii majore de gaming care nu sunt compatibile 100% cu dispozitivul companiei Valve.

CITESTE SI:  La ce pret revand unii bisnitari consola de jocuri PS5 a Sony

Printre acestea se numara Destiny 2, Apex Legends, Rainbow Six Siege si PUBG. Se pare ca functia anti-trisare implementata in acele jocuri nu functioneaza cu Proton.

Conform companiei Valve din SUA, aceasta lucreaza pentru a imbunatati Proton, asa ca e posibil ca, pana la lansarea consolei, nu va mai exista nicio problema.

Se pare ca Valve Steam Deck se va lansa pe la sfarsitul anului la un pret de 399 de dolari. E o consola foarte interesanta, dar nu e clar cum va functiona. Dar daca ai juca niste jocuri in miscare, acesta e dispozitivul potrivit. Ce parere ai despre asta?

CITESTE SI:  Cum a fost afectata Nintendo de cutremurul din Hokkaido, Japonia

Crezi ca pana la urma consola Steam Deck a companiei Valve din Statele Unite va fi compatibila 100% cu toate jocurile? Crezi ca oamenii vor cumpara aceasta consola cu pret de 399 de dolari?