fbpx

De ce consola de jocuri PS5 va fi mai prietenoasa cu mediul inconjurator

De ce consola de jocuri PS5 va fi mai prietenoasa cu mediul inconjurator

Atat Sony cat si Microsoft s-au angajat sa-si imbunatateasca viitoarele console de jocuri, pentru beneficiul mediului inconjurator. Cei doi producatori de console si-au dezvaluit planul la Summitul ONU pentru Clima, ca parte a Aliantei pentru Planeta.

De exemplu, compania Microsoft din Statele Unite va incepe un program pilot de a crea 825.000 de dispozitive Xbox care nu emit gaze cu efect de sera nocive pentru mediul inconjurator.

Multe dintre obiectele pe care le folosim in locuintele noastre sunt alimentate de electricitate. Daca le aduni pe toate, se poate observa ca multa electricitate este folosita.

CITESTE SI:  Ce companie vrea sa fie prima cu un smartphone pliabil, inaintea Samsung

Inmulteste asta cu intreaga tara si va rezulta ca o cantitate uriasa de electricitate este folosita si ceruta zilnic. Acesta este motivul pentru care se cere din ce in ce mai mult ca companiile sa se bazeze pe sursele regenerabile de energie, iar Sony si Microsoft isi aduc contributia.

In cadrul Aliantei pentru Planeta de la Summitul ONU pentru Clima, atat Microsoft cat si Sony au anuntat ca vor lua masuri pentru a garanta ca consolele lor de jocuri vor fi mai prietenoase cu mediul inconjurator.

CITESTE SI:  De ce o femeie posesoare de iPhone a fost acuzata

Microsoft va lansa un program pilot care va crea 825.000 de console Xbox care sunt prietenoase cu mediul inconjurator. Conform Microsoft, “Acestea sunt primele console de jocuri a caror productie nu emite gaze cu efect de sera. Desi este doar un program pilot, deja ne gandim cum putem proceda pentru a reduce gazele cu efect de sera de pe urma dispozitivelor in viitor”.

CITESTE SI:  De ce un influencer Instagram a fost dat in judecata

Cat despre Sony, aceasta companie se va asigura ca consola de jocuri PS5 va fi cat mai eficienta energetic. Pentru asta va exista in PS5 un mod cu consum redus care va fi mai eficient decat dispozitivul PS4 al Sony.

Conform Sony, daca 1 milion de gameri de console de jocuri PS5 ar utiliza caracteristica, s-ar economisi echivalentul consumului de energie electrica al 1000 de case din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *