fbpx

De ce Apple e a patra cea mai mare companie de jocuri, fara sa produca jocuri

De ce Apple e a patra cea mai mare companie de jocuri, fara sa produca jocuri

Gigantul Apple din Cupertino este a patra cea mai mare companie publica de jocuri din lume, conform analistilor de la Newzoo. Apple a reusit sa depaseasca unele companii de gaming, desi gigantul din Cupertino nici macar nu produce jocuri sau console de gaming.

Cand te gandesti la companii de jocuri, te-ai putea gandi la Microsoft, Sony si Nintendo. De asemenea, te-ai putea gandi la EA, Ubisoft, Activision, Blizzard si asa mai departe.

CITESTE SI:  Gamerii semneaza o petitie pentru ca gorila Harambe sa devina Pokemon

Dar si Apple ar putea fi o companie de jocuri de luat in calcul. Conform analistilor de la Newzoo, se spune ca gigantul din Cupertino e a patra cea mai mare companie de gaming din lume.

Acest lucru ar putea fi surprinzator pentru unii pentru ca, in cea mai mare parte, gigantul nu produce jocuri si nici nu produce console de gaming. Cu toate acestea, se pare ca, datorita succesului si raspandirii iPhone-ului, Apple a fost catapultata pe locul al patrulea.

CITESTE SI:  De ce Facebook trebuie sa renunte la criptarea end-to-end, conform justitiei din SUA

De asemenea, acest lucru arata cat de mare e piata gamingului mobil, mai ales daca iei in considerare ca aproape toata lumea are un smartphone in ziua de azi, comparativ cu consolele.

Potrivit analistilor, se estimeaza ca gigantul din Cupertino a castigat 2,09 miliarde de dolari din jocuri in primul trimestru al anului 2018, suma totala pe acel an fiind de circa 9,45 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum poti folosi smartphone-ul Android ca cheie de securitate

Nu e clar daca aceste sume se bazeaza pe veniturile generate prin App Store in general, sau daca acele sume reprezinta partea pe care Apple a primit-o din aplicatiile vandute pe App Store.

Probabil ca pozitia companiei Apple din Cupertino ar putea creste deoarece, la WWDC 2019, compania a dezvaluit Apple Arcade, un nou serviciu de abonament care le va oferi jucatorilor acces la o gramada de jocuri exclusive.