fbpx
De ce anumite PC-uri de gaming Alienware nu mai pot fi vandute in aceste state din SUA

De ce anumite PC-uri de gaming Alienware nu mai pot fi vandute in aceste state din SUA

O noua stire releva faptul ca anumite PC-uri de gaming Alienware ale companiei Dell din SUA nu mai sunt permise pentru a fi vandute in anumite state din SUA. Si exista un motiv pentru care s-a decis interzicerea acelor dispozitive Alienware in acele state.

Comparativ cu computerele obisnuite, PC-urile de gaming sunt mai potrivite pentru jocuri datorita procesoarelor si GPU-urilor integrate, ceea ce in schimb necesita o sursa mai capabila, in wati.

CITESTE SI:  Cate console Switch a vandut Nintendo pana acum

De aceea, un PC de gaming depaseste un computer obisnuit in ceea ce priveste consumul de electricitate. Consumul de electricitate de obicei nu e o problema, sau una la care majoritatea oamenilor se gandesc.

Dar se pare ca in statele California, Colorado, Hawaii, Oregon, Vermont si Washington din SUA, unele dintre PC-urile Alienware ale Dell nu mai sunt permise la vanzare.

Compania Dell din SUA a renuntat la livrarea PC-urilor sale Alienware in acele state din cauza reglementarilor privind consumul de energie care au fost adoptate in acele state din SUA.

CITESTE SI:  HP Chromebook x360 este disponibil acum - specificatii si pret

Motivul pentru aceasta adoptare in SUA a regulamentului se bazeaza pe constatarile unui studiu din 2015 de catre Asociatia Industriei Semiconductorilor.

Ei au descoperit ca computerele nu vor fi sustenabile pana in 2040, deoarece in cele din urma vor depasi productia de energie estimata a lumii.

CITESTE SI:  De ce nu se doreste ca planurile pentru arme imprimate 3D sa fie postate online in SUA

Potrivit companiei Dell din Statele Unite: “Acest lucru a fost determinat de Comisia pentru Energie a Californiei care a definit un standard obligatoriu de eficienta energetica pentru PC-uri de gaming, inclusiv desktop-uri, sisteme AIO si sisteme mobile de gaming. Acest lucru a fost adoptat pe 1 iulie 2021. Anumite configuratii ale Alienware Aurora R10 si R12 a fost singurele sisteme Dell si Alienware interzise la vanzare”.