Cum va fi consola PS5, conform detaliilor oficiale ale Sony

Cum va fi consola PS5, conform detaliilor oficiale ale Sony

Mark Cerny ar dori ca lumea sa stie cum va fi urmatoarea consola de jocuri a Sony. Dispozitivul PS5 la care Sony a lucrat timp de 4 ani nu este un simplu upgrade.

S-a pus foarte mult accent pe serviciile de streaming de jocuri care le-ar permite jucatorilor sa joace jocuri de nivel de consola pe smartphone-urile lor, avand in vedere ca toata procesarea nu mai are loc pe smartphone, ci in cloud.

Google si Microsoft lucreaza la astfel de servicii. Sony considera ca este necesar sa vina cu o consola de jocuri noua si a confirmat oficial cateva detalii despre PS5.

CITESTE SI:  Ce suma de bani uriasa a generat jocul Fortnite doar din achizitii

Presedintele companiei Sony, Kenichiro Yoshida, a declarat oficial ca este important sa vina cu o consola de urmatoare generatie dupa PS4 Pro. Asta inseamna ca va exista un dispozitiv PS5.

Arhitectul de sistem Mark Cerny a confirmat pentru Wired ca noua consola de jocuri PS5 va avea un procesor AMD Ryzen de a treia generatie si cu 8 nuclee, pe microarhitectura de 7nm Zen 2 a companiei.

De asemenea, va exista in PS5 o placa grafica personalizata care se bazeaza pe gama Radeon Navi si care vine cu suport pentru ray-tracing. Este un fel de tehnica avansata de iluminare care este in mare parte limitata la PC-urile de gaming de ultima generatie in acest moment.

CITESTE SI:  Cu ce companie va lucra Ford in China pentru testarea masinilor autonome

De asemenea, va exista suport audio 3D captivant. S-a confirmat ca consola PS5 a Sony va suporta grafica 8K si ca va veni cu un SSD care va imbunatati viteza si care va reduce timpul de incarcare in jocuri.

CITESTE SI:  Echipa Android initiala s-a alaturat companiei Google acum 10 ani

Avand in vedere ca arhitectura va fi similara cu cea a PS4, PS5 va fi compatibila cu jocurile PS4 si va avea suport pentru casca PlayStation VR de realitate virtuala.

Sony nu a confirmat, insa, daca viitoarea consola de jocuri se va numi intr-adevar PS5, dar asa cred cei mai multi oameni. S-a spus ca Sony nu va participa la evenimentul E3, asa ca nu este clar in acest moment cand va dezvalui oficial consola de noua generatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *